Млинці на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні, буквально повітряні млинці на ряжанка в домашніх умовах стануть чудовим десертом або перекусом для всієї родини. Доповнити їх можна згущеним молоком, шоколадом або улюбленим варенням.
Рецепт приготування млинців на ряжанка досить простий і особливо не відрізняється від класичного варіанту з додаванням молока. Однак досить густа консистенція ряжанки додає особливу текстуру млинців і робить їх дуже смачним.
- Яйце - 2-3 штук
- Ряжанка - 500 мілілітрів
- Борошно - 500 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. У глибокій мисці з'єднати яйця з сіллю і цукром. Кількість цукру можна варіювати за смаком, однак не варто класти занадто багато. Підсолодити млинці на ряжанка в домашніх умовах краще при подачі.
2. Збити віночком до появи піни.
3. Влити тонкою цівкою половину ряжанки, продовжуючи збивати тісто.
4. Ввести просіяне з содою борошно і як слід перемішати, щоб не було грудочок. Тісто має бути однорідним, при необхідності його можна процідити через сито.
5. Додати решту ряжанку, щоб надати тесту необхідної консистенції. Влити трохи рослинного масла і добре перемішати.
6. При бажанні цей простий рецепт млинців на ряжанка можна доповнити дрібкою ваніліну для аромату. На сковороду налити трохи тіста і смажити млинці на середньому вогні.