Млинці на ряжанка з окропом
(покроковий рецепт з фото)
Ажурні і красиві млинці з легким смаком топленого молока - прекрасне блюдо до недільного сніданку для всієї родини. Приготувати такі млинці вам не складе особливих труднощів - готуються вони швидко.
Смачні і красиві, ажурні тонкі млинці з ряжанки - це відмінний варіант для недільного сніданку для всієї родини. Їх можна наминати з медом, варенням, сметаною і з чим ще захочете:) Зазвичай в моїй родині такі млинці тягають мало не зі сковороди - до того вони виходять смачними. А рецепт приготування млинців на ряжанка з окропом простий - переконайтеся самі:)
- Ряжанка - 500 мілілітрів
- Яйце - 2-3 штук(2 великих або 3 маленьких)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 2/3 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Окріп - 2 склянки
Збити віночком яйця з цукром і сіллю
Додаємо до яєць ряжанку кімнатної температури і соду. Перемішуємо.
Додаємо борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок. А потім тонкою цівкою додаємо окріп і весь час розмішуємо тісто. Потім додамо рослинне масло і перемішаємо.
Даємо тісту постояти хвилин 15, нехай охолоне. Розігріваємо сильно сковороду - тоді млинці вийдуть дірчастими, ажурними - і випікаємо тонкі млинці.
Готові млинці змащуємо розтопленим вершковим маслом і складаємо один на одного. Смачного!