Млинцевий торт «Fererro»
(покроковий рецепт з фото)
Навряд чи коли-небудь можна було уявити, що млинцевий торт є вишуканою випічкою, але це саме так! Тут ви дізнаєтеся, як приготувати млинцевий торт "ферерро" з заварним горіховим кремом.
Хочу розповісти вам, як приготувати дуже цікавий і оригінальний млинцевий торт "ферерро", який смаком схожий на знамениті цукерки. Головною особливістю цього торта є велика кількість шаром тонких млинців і ніжного шоколадно-горіхової заварного крему. Раджу вам використовувати якісне какао, щоб млинці вийшли дійсно шоколадними, крем - красивого коричневого кольору. Фундук за бажанням можна замінити волоськими горіхами або пекан, а помадку приготувати з шоколаду і вершкового масла в співвідношенні 1:1.
- Кефір - 550 грам
- Сіль - 3 грами
- Цукор - 220 грам(30 г для тесту, 100 г для крему, 90 г для карамельного декору)
- Ванільний цукор - 20 грам(10 г в тісто, 10 г в крем)
- Борошно - 250 грам
- Какао-порошок - 30 грам(20 г в тісто, 10 г в крем)
- Окріп - 360 грам
- Сода - 2 грами
- Рослинну рафіновану олію - 40 грам
- Молоко - 550 грам
- Шоколад молочний - 90 грам
- Вершкове масло - 90 грам(80 г в крем, 10 г д помадка)
- Крохмаль (будь-який) - 35 грам
- Funduk - 130 грам(100 г в крем, 30 г для помадки)
- Шоколад - 100 грам
- Вершки 25-33% - 100 грам
- Вода - 30 грам
- Фундук цілий обсмажений - 10-15 штук
- Яйце - 4 штуки(2 в тісто, 2 в вершках)
1. Борошно змішайте з какао-порошком, сіллю і содою. Яйця кімнатної температури збийте з цукром і ванільним цукром за допомогою віночка. Додайте підігрітий до 30-35 градусів кефір і рослинне рафіноване масло.
2. Ретельно перемішайте і з'єднайте з борошняної сумішшю в два прийоми. Залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі, потім додайте окріп, постійно помішуючи суміш. Відразу приступите до випікання.
3. Розігріту сковороду змажте тонким шаром рослинного масла і тонким шаром розподіліть тісто. Як тільки поверхня млинчика стане матовою, переверніть млинець і обсмажте з іншого боку.
4. Готовий млинець остудіть на окремій тарілці, після чого додайте до решти. Яйця з'єднайте з цукром, ванільним цукром, крохмалем і какао-порошком. Ретельно змішайте.
5. Молоко доведіть до кипіння і тонкою цівкою влийте в яєчну суміш, постійно розмішуючи. Поверніть в каструлю і проваріть на повільному вогні, помішуючи, поки не з'являтися бульбашки. Після цього ще хвилину проваріть крем, помішуючи.
6. Перелийте в миску, додайте нарізаний шоколад і вершкове масло. Перемішайте до однорідності. На завершення додайте мелений фундук. Остудіть крем при кімнатній температурі, періодично помішуючи.
7. Миску об'ємом 2 літра вистелити харчовою плівкою. Покладіть в миску млинці внахлест. Змастіть тонким шаром крему і покладіть млинці таким чином, щоб вони відповідали діаметру миски. Загорніть краї млинчиків, змастіть їх кремом і укладіть зверху останній млинець.
8. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 8-10 годин. Торт витягніть на решітку, встановлену на блюдо. Нарубаний шоколад залийте доведеними до кипіння вершками і перемішайте до однорідності.
9. Додайте м'яке вершкове масло. Відразу вилийте на торт. Обсипте боки рубаними лісовими горіхами і перенесіть торт на блюдо. У каструлі з'єднайте цукор і воду і проваріть, НЕ помішуючи, поки суміш не стане карамельного кольору.
10. Наколи на зубочистки лісові горіхи, занурте в карамель - вона повинна злегка загуснути. Встановіть зубочистки між книг і дайте карамель повністю застигнути. Прикрасьте торт. Смачного!