Міні-багети зі смаженою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Домашній хліб - невичерпна комора для фантазії! Спечіть ось такі багети - пишні, ароматні, м'які з хрусткою скоринкою! Нехай ваш сніданок дасть вам не тільки енергію, але і гарний настрій на весь день!
Застосування житнього борошна і висівок збагачує структуру хліба і насичує його вітамінами і корисною клітковиною. Ферментований солод надає хлібу не тільки красивий глибокий колір, але і приємний аромат. А добавка смаженої цибулі робить смак хліба насиченим.
- Вода - 1 Склянка (обсяг 200 мл)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне 1 сорт - 2 склянки (по 200 мл)
- Борошно житнє - 1/2 склянки
- Висівки житні - 1/2 склянки
- Солод - 1 Ст. Ложка (темний ферментований)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кріп - 1/2 пучка
- Чорний перець - 1 щіпка
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до гарного рум'янцю, щоб смак був більш насиченим.
Борошно обов'язково просійте, особливо житнє. Змішайте борошно з висівками і солодом, влийте теплу воду, додайте цукор, сіль і дріжджі.
Викладіть в тісто смажену цибулю разом з маслом і нарізану кріп, посипте чорним перцем. Замісити туге пружне тісто. Якщо здасться, що занадто щільно, не додавайте рідини - в результаті все буде, як треба.
Скачайте тісто в кулю, викладіть в змащену маслом миску, затягніть плівкою і залиште підходити в теплому місці. Тісто має підійти не менше, чим в 2, 5 рази.
Готове тісто викладіть на дошку, обомніте і розділіть на чотири частини.
Розкачайте кожну частину в прямокутний пласт і скрутіть рулетом, запечатуючи кожен виток долонею.
Викладіть багети в форму або на лист, зробіть поздовжній надріз і дайте підійти ще хвилин 15.
Випікайте багети спочатку при температурі 120 градусів з парою хвилин 10, щоб вони ще підійшли. Потім збільшіть нагрів до 200 градусів і печіть до готовності. Готові багети викладіть на рушник і вільно накрийте другим. Дайте охолонути.
Краще дати багет дозріти кілька годин, вони стануть смачніше. Я зазвичай печу на ніч, а вранці подаю до сніданку.