Рецепт Міні-багети зі смаженою цибулею фото

Міні-багети зі смаженою цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Дріжджове тісто, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб, Багет

Домашній хліб - невичерпна комора для фантазії! Спечіть ось такі багети - пишні, ароматні, м'які з хрусткою скоринкою! Нехай ваш сніданок дасть вам не тільки енергію, але і гарний настрій на весь день!

Застосування житнього борошна і висівок збагачує структуру хліба і насичує його вітамінами і корисною клітковиною. Ферментований солод надає хлібу не тільки красивий глибокий колір, але і приємний аромат. А добавка смаженої цибулі робить смак хліба насиченим.

  • Вода - 1 Склянка (обсяг 200 мл)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне 1 сорт - 2 склянки (по 200 мл)
  • Борошно житнє - 1/2 склянки
  • Висівки житні - 1/2 склянки
  • Солод - 1 Ст. Ложка (темний ферментований)
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кріп - 1/2 пучка
  • Чорний перець - 1 щіпка
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 1
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до гарного рум'янцю, щоб смак був більш насиченим.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 2
Борошно обов'язково просійте, особливо житнє. Змішайте борошно з висівками і солодом, влийте теплу воду, додайте цукор, сіль і дріжджі.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 3
Викладіть в тісто смажену цибулю разом з маслом і нарізану кріп, посипте чорним перцем. Замісити туге пружне тісто. Якщо здасться, що занадто щільно, не додавайте рідини - в результаті все буде, як треба.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 4
Скачайте тісто в кулю, викладіть в змащену маслом миску, затягніть плівкою і залиште підходити в теплому місці. Тісто має підійти не менше, чим в 2, 5 рази.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 5
Готове тісто викладіть на дошку, обомніте і розділіть на чотири частини.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 6
Розкачайте кожну частину в прямокутний пласт і скрутіть рулетом, запечатуючи кожен виток долонею.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 7
Викладіть багети в форму або на лист, зробіть поздовжній надріз і дайте підійти ще хвилин 15.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 8
Випікайте багети спочатку при температурі 120 градусів з парою хвилин 10, щоб вони ще підійшли. Потім збільшіть нагрів до 200 градусів і печіть до готовності. Готові багети викладіть на рушник і вільно накрийте другим. Дайте охолонути.
міні-багети зі смаженою цибулею - фото крок 9
Краще дати багет дозріти кілька годин, вони стануть смачніше. Я зазвичай печу на ніч, а вранці подаю до сніданку.

Схожі рецепти