Мармелад з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте на десерт дуже смачний, ароматний, кисло-солодкий і з приємною острінкой імбиру мармелад. Мармелад підходить для пісного і вегетаріанського столу, так як вариться на основі агар-агар.
За бажанням готовий мармелад можна обваляти в цукрі. Але при цьому необхідно зменшити кількість цукру під час варіння мармеладу, інакше буде дуже солодко. Всі подробиці, як приготувати мармелад з імбиром, дивіться в покроковому рецепті.
- Імбир - 1 штука(3 см)
- Лимон - 1 штука (великий)
- Цукор - 240 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Вода - 300 мілілітрів
- Вода гаряча - 200 мілілітрів
- Якщо-якщо - 4 чайних ложки (без верху)

Підготуйте необхідні продукти. Агар-агар замочіть в гарячій воді. Імбир очистіть.

Імбир легко очищається за допомогою столової ложки.

Лимон очистіть від шкірки, білих плівок і насіння.

Імбир натріть на дрібній тертці.

У каструльці з'єднайте воду (300 мл), цукор і ванілін, доведіть до кипіння, варите
До розчинення цукру. Додайте імбир і лимон, доведіть до кипіння, готуйте протягом 2 хвилин.
До розчинення цукру. Додайте імбир і лимон, доведіть до кипіння, готуйте протягом 2 хвилин.

Процідити через сито. Цей макуха я потім заварюю і додаю в чай.

Замочений агар-агар доведіть до кипіння, варіть протягом 2 хвилин. Потім влийте в сироп, перемішайте, зніміть з вогню, трохи остудіть.

Форму з високими бортиками застеліть харчовою плівкою, вилийте отриману суміш рівним шаром і залиште при кімнатній температурі до повного застигання. Також можна розлити по силіконовим формочках.

Вийміть мармелад з форми разом з харчовою плівкою, перекладіть на блюдо. Розріжте на порційні кубики.

Смачного!