Рецепт Мармелад з гарбуза фото

Мармелад з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Мармелад з гарбуза - дуже незвичайний, але смачний десерт! Його можна використовувати у випічці або подавати до тостів. Готується він просто, зберігається довго. Спробуйте обов'язково!

Опис приготування:

Прянощі в мармелад з гарбуза додавайте до смаку. Я не буду дозувати їх в рецепті, так як кожен вирішує для себе, який аромат і присмак буде відчуватися більше - кориці або гвоздики. Деякі взагалі не люблять прянощі, і роблять мармелад з гарбуза тільки з цукром.

Але, Не будемо відволікатися, почнемо приготування мармеладу з гарбуза!

1. Спочатку необхідно помити гарбуз, вибрати з неї всю м'якоть, очистити від насіння.

2. Розріжте м'якоть на невеликі кубики.

3. Перекладіть шматочки гарбуза в каструлю, залийте водою і додайте цукор, (залиште три-чотири столові ложки), гвоздику і корицю.

4. Не потрібно доводити гарбуз до кипіння, досить дочекатися моменту, коли гарбуз буде легко протикати виделкою.

5. Злийте воду.

6. Гарбуз пропустіть через м'ясорубку.

7. Потім змішайте з цукром, що залишився.

8. Перекладіть гарбузову масу в чисту каструлю і випарити зайву воду.

9. Коли маса добре загусне, перемішайте її з оцтом і перекладіть на деко або форму для випічки.

10. Мармелад з гарбуза можна три дні висушувати на сонці або підсушити в духовці близько години. Слідкуйте за тим, щоб маса придбала потрібну консистенцію мармеладу, якщо години не вистачило, додайте ще часу.

Нарізаємо мармелад з гарбуза кубиками, смужками або навіть кружечками і насолоджуємося приголомшливим десертом!

  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Гарбуз - 2 кілограма
  • Яблучний оцет - 10 Ст. Ложок (можна використовувати також лимонний сік.)
  • Гвоздика - За смаком
  • Обкладинка - За смаком
Прянощі в мармелад з гарбуза додавайте до смаку. Я не буду дозувати їх в рецепті, так як кожен вирішує для себе, який аромат і присмак буде відчуватися більше - кориці або гвоздики. Деякі взагалі не люблять прянощі, і роблять мармелад з гарбуза тільки з цукром.

Але, Не будемо відволікатися, почнемо приготування мармеладу з гарбуза!

1. Спочатку необхідно помити гарбуз, вибрати з неї всю м'якоть, очистити від насіння.

2. Розріжте м'якоть на невеликі кубики.

3. Перекладіть шматочки гарбуза в каструлю, залийте водою і додайте цукор, (залиште три-чотири столові ложки), гвоздику і корицю.

4. Не потрібно доводити гарбуз до кипіння, досить дочекатися моменту, коли гарбуз буде легко протикати виделкою.

5. Злийте воду.

6. Гарбуз пропустіть через м'ясорубку.

7. Потім змішайте з цукром, що залишився.

8. Перекладіть гарбузову масу в чисту каструлю і випарити зайву воду.

9. Коли маса добре загусне, перемішайте її з оцтом і перекладіть на деко або форму для випічки.

10. Мармелад з гарбуза можна три дні висушувати на сонці або підсушити в духовці близько години. Слідкуйте за тим, щоб маса придбала потрібну консистенцію мармеладу, якщо години не вистачило, додайте ще часу.

Нарізаємо мармелад з гарбуза кубиками, смужками або навіть кружечками і насолоджуємося приголомшливим десертом!

Схожі рецепти