Мармелад з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Мармелад з гарбуза - дуже незвичайний, але смачний десерт! Його можна використовувати у випічці або подавати до тостів. Готується він просто, зберігається довго. Спробуйте обов'язково!
Прянощі в мармелад з гарбуза додавайте до смаку. Я не буду дозувати їх в рецепті, так як кожен вирішує для себе, який аромат і присмак буде відчуватися більше - кориці або гвоздики. Деякі взагалі не люблять прянощі, і роблять мармелад з гарбуза тільки з цукром.
Але, Не будемо відволікатися, почнемо приготування мармеладу з гарбуза!
1. Спочатку необхідно помити гарбуз, вибрати з неї всю м'якоть, очистити від насіння.
2. Розріжте м'якоть на невеликі кубики.
3. Перекладіть шматочки гарбуза в каструлю, залийте водою і додайте цукор, (залиште три-чотири столові ложки), гвоздику і корицю.
4. Не потрібно доводити гарбуз до кипіння, досить дочекатися моменту, коли гарбуз буде легко протикати виделкою.
5. Злийте воду.
6. Гарбуз пропустіть через м'ясорубку.
7. Потім змішайте з цукром, що залишився.
8. Перекладіть гарбузову масу в чисту каструлю і випарити зайву воду.
9. Коли маса добре загусне, перемішайте її з оцтом і перекладіть на деко або форму для випічки.
10. Мармелад з гарбуза можна три дні висушувати на сонці або підсушити в духовці близько години. Слідкуйте за тим, щоб маса придбала потрібну консистенцію мармеладу, якщо години не вистачило, додайте ще часу.
Нарізаємо мармелад з гарбуза кубиками, смужками або навіть кружечками і насолоджуємося приголомшливим десертом!
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Гарбуз - 2 кілограма
- Яблучний оцет - 10 Ст. Ложок (можна використовувати також лимонний сік.)
- Гвоздика - За смаком
- Обкладинка - За смаком
Але, Не будемо відволікатися, почнемо приготування мармеладу з гарбуза!
1. Спочатку необхідно помити гарбуз, вибрати з неї всю м'якоть, очистити від насіння.
2. Розріжте м'якоть на невеликі кубики.
3. Перекладіть шматочки гарбуза в каструлю, залийте водою і додайте цукор, (залиште три-чотири столові ложки), гвоздику і корицю.
4. Не потрібно доводити гарбуз до кипіння, досить дочекатися моменту, коли гарбуз буде легко протикати виделкою.
5. Злийте воду.
6. Гарбуз пропустіть через м'ясорубку.
7. Потім змішайте з цукром, що залишився.
8. Перекладіть гарбузову масу в чисту каструлю і випарити зайву воду.
9. Коли маса добре загусне, перемішайте її з оцтом і перекладіть на деко або форму для випічки.
10. Мармелад з гарбуза можна три дні висушувати на сонці або підсушити в духовці близько години. Слідкуйте за тим, щоб маса придбала потрібну консистенцію мармеладу, якщо години не вистачило, додайте ще часу.
Нарізаємо мармелад з гарбуза кубиками, смужками або навіть кружечками і насолоджуємося приголомшливим десертом!