Мармелад яблучний
(покроковий рецепт з фото)
Мармелад - це ідеальний десерт! Солодкі яблучні желешкі подобаються і дітям, і дорослим. Ви запитаєте як приготувати? легко, просто і швидко! приступимо!
По бажанню, ви можете додати замість меду цукор, тільки його необхідно додавати, нагріваючи суміш на невеликому вогні і постійно помешівая.Сахар повинен повністю розчинитися. Також дуже красивим виходить мармелад, завдяки харчових барвників. В такому випадку готовий гарячий мармелад необхідно розділити на кілька частин. Досить однієї краплі барвника, щоб надати мармеладу гарний відтінок. Пригощайтеся!
- Сік яблук - 200 мілілітрів
- Якщо-якщо - 1 Чайна ложка
- Бальян - 1 штука
- Зелений кардамон - 2 штуки
- Мед - За смаком
Підготуйте інгредієнти, вичавіть стакан яблучного соку.
Яблучний сік розділіть на дві частини - 1 до 3. У ємність з великою кількістю соку додайте агар-агар і швидко розмішайте. Залиште на деякий час, поки желюючий речовини почнуть працювати.
У ємність з другою частиною соку покладіть зірочку бадьяна і злегка роздавлені бутони кардамону. Доведіть рідину до кипіння на мінімальному вогні, provara 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню і залиште на 10 хвилин.
Сік процідіть і знову доведіть до кипіння на слабкому вогні.
У гарячий пряний сік порційно вводите сік з агар-агаром, дайте суміші закипіти. Варіть протягом 5-7 хвилин на маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб агар повністю розчинився. Зніміть каструлю з вогню і дайте суміші постояти протягом 5 хвилин, після чого можна додавати мед або цукор за смаком.
Розлийте сік по формочках, поставте до повного охолодження в холодильник і через 30 хвилин вже можете дістати готовий мармелад з формочок. Приємного чаювання!