Мармелад пластової яблучний
(покроковий рецепт з фото)
Любіть мармелад, але не хочете купувати магазинний з шкідливими добавками? Тоді приготуйте домашній, ароматний яблучний мармелад. Готувати його не так і складно, але процес довгий. Зате вийде смачно!
Від мармеладу не відмовляться ні діти, ні дорослі. Це дуже смачні ласощі, але не завжди хочеться купувати магазинний мармелад. Прочитавши цей рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати мармелад пластовий яблучний. Це не так вже й складно, тільки процес займе деякий час. Але зате у вас буде неймовірно смачний, ароматний і корисний домашній мармелад.
- Яблука - 2, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Яблука миємо, видаляємо у них серцевину, а сам плід нарізаємо так, як вам зручно. Перекладаємо у велику каструлю і додаємо 200 грамів цукру. Нехай трохи постоять, пустять сік.
Ставимо каструлю з яблуками на маленький вогонь, варимо до розм'якшення яблук. Періодично необхідно помішувати їх.
Далі за допомогою погружного блендера подрібнюємо яблука в пюре. Якщо немає блендера, перетираем яблоки через сито.
Тепер пюре засипаємо цукром і добре перемішуємо.
Ставимо пюре на найменший вогонь, варимо його, постійно помішуючи близько години. Пюре має бути густим, воно також має потемніти.
Далі перекладаємо пюре на деко, застелене пергаментом, і сушимо в духовці при 100 градусах зі злегка відкритими дверцятами (приблизно 5 годин).
В середині сушки мармелад краще перевернути за допомогою другого листа. Потім розрізаємо мармелад на шматки, загортаємо в пергамент і зберігаємо в холодильнику.