Мармелад натуральний яблучний
(покроковий рецепт з фото)
Мармелад - смачне і корисне ласощі, з яким смачно попити чайку, можна готувати пироги і пиріжки. Приготуйте з домашніх яблук мармелад. Його смак кардинально відрізняється від магазинного.
Смачний яблучний мармелад без добавок можна приготувати вдома. Але попереджаю відразу: процес не дуже швидкий і зажадає від вас терпіння. Найскладніше - протерти яблука через сито. І, якщо ви готуєте мармелад в перший раз, я раджу очистити яблука від шкірки, так їх буде легше протерти. Але в шкірці яблук міститься основна частина пектину - речовини, за рахунок якого і застигає мармелад, тому досвідчені і терплячі господині можуть шкірку з яблук не очищати. Рецепт приготування натурального яблучного мармеладу перед вами, НЕ лінуємося і готуємо!
- Яблука - 3, 5-4 кілограма (очищених 3 кг.)
- Цукор - 1, 2 кілограма
Для мармеладу краще брати осінні тверді яблука. У них більше пектину. Ретельно помиємо яблука.
Очистимо їх від шкірки і серцевини з насінням, викладемо на деко.
І відправимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-60 хвилин.
Викладаємо запечені яблука на друшляк або сито і протираємо.
У підсумку виходить однорідне ніжне пюре.
Додаємо до яблучного пюре цукор, розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Весь час помішувати і варимо на невеликому вогні. Будьте уважні, маса має властивість "плюватися" . Варимо хвилин 20 після закипання.
В результаті яблучна маса стане густішим і прозоріше.
Застеляємо деко пергаментом, викладаємо в нього масу. Розрівнюємо і ставимо в розігріту до 70-80 градусів духовку на 3-4 годину. Потім духовку вимикаємо, а мармелад нехай залишається на деку.
Годин через 5-6 ще раз включимо духовку, перевернемо пласт на іншу сторону і просушимо мармелад ще години 2-3 при тій же температурі
Остиглий пласт мармеладу розрізаємо на шматки.
Загортаємо в пергамент і відправляємо в холодильник на зберігання.
Можна нарізати мармелад на невеликі кубики і посипати цукром, горішками або кокосовою стружкою. До вечірнього чаю буде смачне доповнення.