Катик натуральний
(покроковий рецепт з фото)
Домашні кисломолочні продукти - це неймовірно смачно і корисно. Якщо ви дбаєте про здоров'я своєї родини, дуже рекомендую на замітку це простий спосіб, як приготувати катик натуральний.
Цей рецепт гарний тим, що з двох простих і доступних інгредієнтів виходить дивовижний продукт. Не потрібно купувати додатково ніяких заквасок. І все, що потрібно, це тепло. Катик можна використовувати в якості основи для випічки, їсти з варенням або з вівсянкою на сніданок, наприклад. Тим, у кого є діти, особливо рекомендую зайнятися приготуванням молочних продуктів в домашніх умовах.
- Молоко - 1 літр
- Крем - 200 грам
1. Молоко налийте в каструльку і поставте на вогонь. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і варіть близько години, щоб воно трохи загусло.
2. Підготуйте чисту і простерилізованих баночку. Вилийте туди молоко.
3. В молоко додайте сметану.
4. Ретельно перемішайте до однорідності.
5. Накрийте кришкою, укутайте і залиште годин на 8-9 для заквашування.
6. Після того, як катик заквасити, його потрібно прибрати в холодильник на пару годин, щоб він досяг потрібної консистенції. А після можна пробувати, що вийшло.