Маннік з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена дитяча каша виросла в улюблений дорослий десерт. Хіба часто трапляється манку є? Побалуйте себе манника з яблуками! Готується він дуже швидко і просто. Яблука краще взяти кисленькі сортів.
Манну кашу їм дуже рідко, можна сказати, взагалі не їм. Залишилися тільки спогади з дитячого саду. Манку подавали завжди з варенням і батоном з маслом. Сьогодні манну крупу використовую тільки при випічці манника (хоч би так! ). Маннік з яблуками - дуже смачний і нагадує про час, коли всі турботи зводилися до прогулянок і малювання. Сподіваюся, мій маннік поверне і вам смак безтурботності.
Отже, як приготувати маннік з яблуками?
1. Цукор змішайте з манною крупою, залийте суміш кефіром і залиште на півгодини. За цей час манка набубнявіє, а цукор розчиниться!
2. Після закінчення півгодини в суміш додайте борошно з содою і яйце. Соду можна замінити розпушувачем, а гасити її не треба, т.К. Ми використовували кефір. Гарненько перемішайте тісто дерев'яною ложкою. Воно буде походити на рідку сметану.
3. Яблука промийте. Розріжте навпіл і виберіть серцевину. Зніміть шкірку. Потім поріжте на часточки.
4. У вимазана маслом і присипану панірувальними сухарями або борошном форму викладіть часточки яблук. Зверху вилийте тісто і розрівняйте.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Готовий маннік з яблуками присипте цукровою пудрою.
Смачного!
- Манька - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Яблуко - 1-2 штук
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Отже, як приготувати маннік з яблуками?
1. Цукор змішайте з манною крупою, залийте суміш кефіром і залиште на півгодини. За цей час манка набубнявіє, а цукор розчиниться!
2. Після закінчення півгодини в суміш додайте борошно з содою і яйце. Соду можна замінити розпушувачем, а гасити її не треба, т.К. Ми використовували кефір. Гарненько перемішайте тісто дерев'яною ложкою. Воно буде походити на рідку сметану.
3. Яблука промийте. Розріжте навпіл і виберіть серцевину. Зніміть шкірку. Потім поріжте на часточки.
4. У вимазана маслом і присипану панірувальними сухарями або борошном форму викладіть часточки яблук. Зверху вилийте тісто і розрівняйте.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Готовий маннік з яблуками присипте цукровою пудрою.
Смачного!