Рецепт Маннік з яблуками фото

Маннік з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Крупи , Манька
Пісні страви
На полуденок , На природу
Випічка , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Улюблена дитяча каша виросла в улюблений дорослий десерт. Хіба часто трапляється манку є? Побалуйте себе манника з яблуками! Готується він дуже швидко і просто. Яблука краще взяти кисленькі сортів.

Опис приготування:

Манну кашу їм дуже рідко, можна сказати, взагалі не їм. Залишилися тільки спогади з дитячого саду. Манку подавали завжди з варенням і батоном з маслом. Сьогодні манну крупу використовую тільки при випічці манника (хоч би так! ). Маннік з яблуками - дуже смачний і нагадує про час, коли всі турботи зводилися до прогулянок і малювання. Сподіваюся, мій маннік поверне і вам смак безтурботності.

Отже, як приготувати маннік з яблуками?

1. Цукор змішайте з манною крупою, залийте суміш кефіром і залиште на півгодини. За цей час манка набубнявіє, а цукор розчиниться!

2. Після закінчення півгодини в суміш додайте борошно з содою і яйце. Соду можна замінити розпушувачем, а гасити її не треба, т.К. Ми використовували кефір. Гарненько перемішайте тісто дерев'яною ложкою. Воно буде походити на рідку сметану.

3. Яблука промийте. Розріжте навпіл і виберіть серцевину. Зніміть шкірку. Потім поріжте на часточки.

4. У вимазана маслом і присипану панірувальними сухарями або борошном форму викладіть часточки яблук. Зверху вилийте тісто і розрівняйте.

5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Готовий маннік з яблуками присипте цукровою пудрою.

Смачного!

  • Манька - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Яблуко - 1-2 штук
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
Манну кашу їм дуже рідко, можна сказати, взагалі не їм. Залишилися тільки спогади з дитячого саду. Манку подавали завжди з варенням і батоном з маслом. Сьогодні манну крупу використовую тільки при випічці манника (хоч би так! ). Маннік з яблуками - дуже смачний і нагадує про час, коли всі турботи зводилися до прогулянок і малювання. Сподіваюся, мій маннік поверне і вам смак безтурботності.

Отже, як приготувати маннік з яблуками?

1. Цукор змішайте з манною крупою, залийте суміш кефіром і залиште на півгодини. За цей час манка набубнявіє, а цукор розчиниться!

2. Після закінчення півгодини в суміш додайте борошно з содою і яйце. Соду можна замінити розпушувачем, а гасити її не треба, т.К. Ми використовували кефір. Гарненько перемішайте тісто дерев'яною ложкою. Воно буде походити на рідку сметану.

3. Яблука промийте. Розріжте навпіл і виберіть серцевину. Зніміть шкірку. Потім поріжте на часточки.

4. У вимазана маслом і присипану панірувальними сухарями або борошном форму викладіть часточки яблук. Зверху вилийте тісто і розрівняйте.

5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Готовий маннік з яблуками присипте цукровою пудрою.

Смачного!

Схожі рецепти