Маннік з сиропом
(покроковий рецепт з фото)
Вам ніколи не здавалося, що манні пироги злегка сухуваті? Якщо ви теж зіткнулися з такою проблемою, то швидше за запам'ятовуйте і повторіть будинку цей простий, але дуже вдалий рецепт. Рекомендую!
Поспішаю розповісти вам, як приготувати маннік з сиропом з цитрусових. Втім, ви можете використовувати також звичайний цукровий сироп або додати алкоголь, наприклад, якщо пиріг тільки для дорослих. Нотки смаку і аромату лимона з апельсином, на мій погляд, тут просто чарівні. Спробувати хоча б раз точно варто!
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1/3 склянки (в сироп)
- Сік лимона - 1/2 склянки
- Сік апельсина - 1/2 склянки
1
Підготуйте відразу жароміцних форму: змастіть її маслом і присипте манкою.
2
Іншу манку всипте в невелику мисочку, залийте кефіром і залиште на півгодинки.
3
Яйця з цукром і сіллю збийте до пишності.
4
Додайте розтоплене (остигле) вершкове масло.
5
Всипте розпушувач і викладіть набряклу манку. Все акуратно перемішайте і викладіть у форму.
6
Надішліть в розігріту духовку і випікайте близько години при температурі 180 градусів.
7
Для приготування цитрусового сиропу з'єднайте в невеликому сотейнику сік апельсина, лимона і цукор.
8
Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Уварите трохи, зніміть з вогню і трохи остудіть.
9
Готовий маннік звільніть від форми і викладіть на тарілку для подачі. Полийте сиропом в кілька прийомів і залиште на півгодинки остигати і просочуватися.
Перед подачею можна доповнити маннік з сиропом горішками.
Перед подачею можна доповнити маннік з сиропом горішками.