Рецепт Маннік оригінальний з сиропом фото

Маннік оригінальний з сиропом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Крупи , Манька
На полуденок
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хочу запропонувати вам перетворити звичайний пиріг на манній крупі в дивно апетитний, оригінальний і неймовірно смачний. Апельсин, горіхи, абрикосовий джем, кокосова стружка - це варто спробувати.

Опис приготування:

Пропоную вашій увазі нескладний, але дійсно класний варіант, як приготувати оригінальний"Маннік" з сиропом. Пиріг виходить м'яким, в міру вологим і приголомшливо ароматним. Якщо ви любите експериментувати з простою випічкою, спробуйте повторити цей рецепт!

  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Апельсиновий сік - 1 Склянка(+ Cedra; + 2 ç.l. Соку для сиропу)
  • Абріковий джем - 1 Склянка(0, 5 - в тісто, 0, 5 для сиропу)
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Яйце - 4 штуки
  • Манна крупа - 1 Склянка
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Кокосова стружка - 1/4-1/3 склянки
  • Мигдаль - 50 грам(+ для прикраси)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вода - 1/2 склянки (для сиропу)
1
У глибокій мисці з'єднайте рослинна олія, сік і цедру апельсина, яйця, абрикосовий джем. Ретельно перемішайте до однорідності.
2
Окремо з'єднайте сухі інгредієнти: цукор, манку, борошно, кокосову стружку, сіль, розпушувач і подрібнений мигдаль. Перемішайте.
3
Всипати сухі інгредієнти невеликими порціями, перемішуючи. Тісто має вийти досить рідким.
4
Вилийте його в жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
5
Випікайте"Маннік" близько 50 хвилин до готовності.
6
Для приготування сиропу з'єднайте цукор, воду і трохи соку апельсина. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився.
7
Готовий маннік дістаньте з духовки і прямо в формі наріжте невеликими квадратиками. Полийте сиропом і залиште хвилин на 20, щоб він просочився перш, ніж подавати до столу.
8
Готовий пиріг за бажанням можна прикрасити мигдалем.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти