Рецепт Гарбузовий маннік з лимонним сиропом фото

Гарбузовий маннік з лимонним сиропом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Крупи , Гарбуз , Манька
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Манник
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Маннік в нашій родині на почесному місці. Мені подобається його волога і щільна консистенція, легкий і приємний смак. Якщо вам цікаво, як приготувати гарбузовий маннік з лимонним сиропом, записуйте.

Опис приготування:

Оскільки гарбуз зараз - це зірка сезону, то не дивно, що страви з її використанням дуже популярні. Для пирога можна використовувати сирий гарбуз, натертую на терке, або гарбузове пюре. Пиріг варто подавати після охолодження, тим більше, що йому потрібен час на просочення лимонним сиропом.

  • Гарбуз - 2 склянки
  • Цукровий пісок - 1, 5 склянки
  • Манька - 1, 5 склянки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Вода - 0, 5 склянки
гарбузовий маннік з лимонним сиропом - фото крок 1
1. Гарбуз очистите від шкірки і натріть на дрібній тертці, перекладіть в миску.
гарбузовий маннік з лимонним сиропом - фото крок 2
2. Вимийте лимон і натріть його цедру, додайте її до гарбузі, а також розпушувач і ванільний цукор.
гарбузовий маннік з лимонним сиропом - фото крок 3
3. Залийте гарбуз кефіром, додайте сіль, цукор (0, 5 склянки) і манку.
гарбузовий маннік з лимонним сиропом - фото крок 4
4. Гарненько перемішайте все і залиште на 40-120 хвилин, щоб за цей час манка розбухла.
гарбузовий маннік з лимонним сиропом - фото крок 5
5. Тим часом зробіть лимонний сироп: змішайте цукор, що залишився з водою і лимонним соком, надішліть вміст на вогонь і кип'ятіть сироп 2 хвилини.
гарбузовий маннік з лимонним сиропом - фото крок 6
6. Набряклі тісто для манника вилийте в відповідну форму. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 годину. Видаліть його з духовки і залиште ненадовго для охолодження, проткніть пиріг тонкою зубочисткою і залийте сиропом, залиште для просочення на 3-5 годин.
гарбузовий маннік з лимонним сиропом - фото крок 7
7. Готовий маннік посипте кокосовою стружкою перед подачею на стіл, смачного!

Схожі рецепти