Гарбузовий маннік з лимонним сиропом
(покроковий рецепт з фото)
Маннік в нашій родині на почесному місці. Мені подобається його волога і щільна консистенція, легкий і приємний смак. Якщо вам цікаво, як приготувати гарбузовий маннік з лимонним сиропом, записуйте.
Оскільки гарбуз зараз - це зірка сезону, то не дивно, що страви з її використанням дуже популярні. Для пирога можна використовувати сирий гарбуз, натертую на терке, або гарбузове пюре. Пиріг варто подавати після охолодження, тим більше, що йому потрібен час на просочення лимонним сиропом.
- Гарбуз - 2 склянки
- Цукровий пісок - 1, 5 склянки
- Манька - 1, 5 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Вода - 0, 5 склянки
1. Гарбуз очистите від шкірки і натріть на дрібній тертці, перекладіть в миску.
2. Вимийте лимон і натріть його цедру, додайте її до гарбузі, а також розпушувач і ванільний цукор.
3. Залийте гарбуз кефіром, додайте сіль, цукор (0, 5 склянки) і манку.
4. Гарненько перемішайте все і залиште на 40-120 хвилин, щоб за цей час манка розбухла.
5. Тим часом зробіть лимонний сироп: змішайте цукор, що залишився з водою і лимонним соком, надішліть вміст на вогонь і кип'ятіть сироп 2 хвилини.
6. Набряклі тісто для манника вилийте в відповідну форму. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 годину. Видаліть його з духовки і залиште ненадовго для охолодження, проткніть пиріг тонкою зубочисткою і залийте сиропом, залиште для просочення на 3-5 годин.
7. Готовий маннік посипте кокосовою стружкою перед подачею на стіл, смачного!