Рецепт Гарбузовий маннік на сметані фото

Гарбузовий маннік на сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Гарбуз , Манька
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чудовий пиріг сонячного кольору, дуже ароматний, ніжний і, в той же час, розсипчастий. Ця випічка на основі гарбуза готується без додавання борошна і яєць, виходить смачною і корисною. Спробуйте!

Опис приготування:

Як доповнення, тісто для гарбузового манника можна ароматизувати цедрою лимона (апельсина), а після випікання полити пиріг цукровим сиропом з додаванням лимонного або апельсинового соку.

  • М'якоть гарбуза - 350 грам
  • Крем (жирністю 10-15 %) - 250 грам
  • Крупа манна - 200 грам
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Горіх мускатний (мелений) - 0, 5 чайних ложки
гарбузовий маннік на сметані - фото крок 1
Підготуйте всі зазначені інгредієнти в необхідних кількостях. За бажанням можна доповнити мускатний горіх меленою корицею або іншими прянощами за смаком.
гарбузовий маннік на сметані - фото крок 2
М'якоть солодкої гарбуза натріть на дрібній тертці і помістіть в глибоку миску.
гарбузовий маннік на сметані - фото крок 3
Додайте до натертої гарбузі сметану і цукровий пісок, перемішайте.
гарбузовий маннік на сметані - фото крок 4
Всипте манну крупу, мускатний горіх і розпушувач, ретельно перемішайте до однорідності.
гарбузовий маннік на сметані - фото крок 5
Викладіть тісто в підготовлену форму (силіконову форму годі й змащувати) і помістіть в розігріту до 180 градусів духовку.
гарбузовий маннік на сметані - фото крок 6
Випікайте гарбузовий маннік на сметані протягом 40-45 хвилин до появи золотистої скоринки.
гарбузовий маннік на сметані - фото крок 7
Дайте пирогу трохи охолонути і подавайте до чаю, посипавши цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти