Гарбузовий маннік на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий пиріг сонячного кольору, дуже ароматний, ніжний і, в той же час, розсипчастий. Ця випічка на основі гарбуза готується без додавання борошна і яєць, виходить смачною і корисною. Спробуйте!
Як доповнення, тісто для гарбузового манника можна ароматизувати цедрою лимона (апельсина), а після випікання полити пиріг цукровим сиропом з додаванням лимонного або апельсинового соку.
- М'якоть гарбуза - 350 грам
- Крем (жирністю 10-15 %) - 250 грам
- Крупа манна - 200 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Горіх мускатний (мелений) - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі зазначені інгредієнти в необхідних кількостях. За бажанням можна доповнити мускатний горіх меленою корицею або іншими прянощами за смаком.
М'якоть солодкої гарбуза натріть на дрібній тертці і помістіть в глибоку миску.
Додайте до натертої гарбузі сметану і цукровий пісок, перемішайте.
Всипте манну крупу, мускатний горіх і розпушувач, ретельно перемішайте до однорідності.
Викладіть тісто в підготовлену форму (силіконову форму годі й змащувати) і помістіть в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікайте гарбузовий маннік на сметані протягом 40-45 хвилин до появи золотистої скоринки.
Дайте пирогу трохи охолонути і подавайте до чаю, посипавши цукровою пудрою. Смачного!