Манка без грудочок
(покроковий рецепт з фото)
Каша на сніданок - це не тільки смачно, але і ситно. Багато дітей і дорослі відмовляються їсти манку через неапетитних грудочок, які в ній утворюються при варінні. Пропоную забути про них назавжди!
Щоб їсти кашу з задоволенням, її потрібно правильно зварити. Саме тому я і хочу поділитися з вами секретом, як приготувати манку без грудочок. При подачі її можна доповнити какао, варенням, згущеним молоком або вершковим маслом. Це швидко, просто і справді смачно!
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 літр
- Цукор - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - За смаком
1. У каструльку, попередньо сполоснувши її холодною водою, влейте молоко. Поставте на вогонь.
2. З'єднайте в глибокій мисці манну крупу, щіпку солі і цукор (за смаком). Для аромату можна додати дрібку ваніліну.
3. Ретельно все перемішайте.
4. Коли молоко закипить, починається найвідповідальніший процес. Помішуючи ложкою молоко, всипати дуже повільно крупу.
5. Продовжуйте безперервно помішувати, навіть коли вся крупа вже в каструлі, ще пару хвилин. Каша досить швидко почне густіти, але завдяки помішуванні грудочки не утворюються.
6. Уварювати сильно кашу не рекомендую, так як вона буде густіти ще, коли почне остигати.
7. Ось така апетитна кашка вийшла. Перед подачею можна покласти в тарілку шматочок вершкового масла.