Рецепт Манка на молоці фото

Манка на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Крупи, Молоко, Манька
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На сніданок
Солодке, Гарячі страви, Каші

Манка на молоці асоціюється з будинком і теплими дитячими спогадами. Багато хто з нас виросли на манній каші. Вона солодка і смачна, якщо додати в неї ложечку варення, можна з'їсти цілу каструлю.

Сьогодні я розповім, як приготувати класичну манку на молоці, але якщо ви хочете урізноманітнити рецепт, можете додати попередньо замочені і порізані сухофрукти. Свіжі фрукти і ягоди покладіть в готову і трохи остигнула кашу в кожну тарілку. Щоб манка вийшла смачнішою, потрібно взяти замість звичайного пряжене молоко. Коли каша охолоне, вона стає не такою смачною. Якщо додати вершкове масло, трохи сиру, фрукти і парочку яєць, можна зробити смачну манну запіканку.


  • Молоко - 1 літр
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Манька - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Варення - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
1
Налийте молоко і воду в каструлю, поставте на вогонь. Дочекайтеся, поки все закипить, і зменшіть вогонь.
2
Помішуючи молоко, повільно висипте манну крупу тонкою цівкою. Не переборщити з манкою, вона швидко гусне, тому якщо ви додасте занадто багато, ваша каша перетвориться в пудинг.
3
Помішуючи кашу, дочекайтеся, поки вона повністю загусне, і знімайте з вогню. Дайте їй постояти 10 хвилин, додайте сіль, цукор і ваніль. Масло можна покласти відразу або додати в тарілку при подачі.

Схожі рецепти