Манка на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Манка на молоці асоціюється з будинком і теплими дитячими спогадами. Багато хто з нас виросли на манній каші. Вона солодка і смачна, якщо додати в неї ложечку варення, можна з'їсти цілу каструлю.
Сьогодні я розповім, як приготувати класичну манку на молоці, але якщо ви хочете урізноманітнити рецепт, можете додати попередньо замочені і порізані сухофрукти. Свіжі фрукти і ягоди покладіть в готову і трохи остигнула кашу в кожну тарілку. Щоб манка вийшла смачнішою, потрібно взяти замість звичайного пряжене молоко. Коли каша охолоне, вона стає не такою смачною. Якщо додати вершкове масло, трохи сиру, фрукти і парочку яєць, можна зробити смачну манну запіканку.
- Молоко - 1 літр
- Вода - 500 мілілітрів
- Манька - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 щіпка
- Варення - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
1
Налийте молоко і воду в каструлю, поставте на вогонь. Дочекайтеся, поки все закипить, і зменшіть вогонь.
2
Помішуючи молоко, повільно висипте манну крупу тонкою цівкою. Не переборщити з манкою, вона швидко гусне, тому якщо ви додасте занадто багато, ваша каша перетвориться в пудинг.
3
Помішуючи кашу, дочекайтеся, поки вона повністю загусне, і знімайте з вогню. Дайте їй постояти 10 хвилин, додайте сіль, цукор і ваніль. Масло можна покласти відразу або додати в тарілку при подачі.