Малинове варення з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
Ми дуже любимо малинове варення. Я вирішила поекспериментувати і додати в нього м'яту. Її аромат відмінно вписався і варення придбало новий цікавий смак. Сорт м'яти вибирайте на свій смак.
Варити м'яту з ягодами слід не менше 10 хвилин, щоб вона встигла віддати свої ефірні масла. Уже при варінні малини з м'ятою відчувається як добре поєднуються аромати. Можете поекспериментувати з кількістю м'яти і її сортом, додавайте на свій смак. Нижче дивіться детальний рецепт, як приготувати малинове варення з м'ятою.
- Малина - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- М'ята - 10 штук (лист)
Малину переберіть, видаліть плодоніжки і дрібне сміття.
Малину засипте цукром, перемішайте, накрийте кришкою і залиште в холодильнику на ніч. Ягода пустила сік. М'яту вимийте, дайте обсохнути. Поставте каструлю з малиною на повільний вогонь, доведіть до кипіння, проваріть протягом 5 хвилин, знімаючи утворюється пінку.
Додайте листя м'яти, варіть ще 10 хвилин. Потім м'яту видаліть.
Розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам, закатати кришками. Дайте охолонути. Зберігайте в прохолодному місці. Вихід готового варення - 0, 6 L.