Рецепт Льєжські вафлі фото

Льєжські вафлі
(покроковий рецепт з фото)

Бельгійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Вафлі
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Льєжські вафлі - це десерт родом з країни витончених смаків - Бельгії. Приготування вафель нескладне, однак потрібен один дуже важливий інгредієнт - перловий цукор.

Опис приготування:

Льєжські вафлі - дуже смачні і красиві вафлі, але для їх приготування потрібно перловий цукор, який знайти в магазинах не так і легко, проте можливо!

Невелика довідка для тих, хто не стикався з таким цукром.

Бельгійський перловий цукор (перловий цукор) - білі цукрові грудочки. Він термостійкий - НЕ плавиться і не карамелізіруется при високих температурах. Це обов'язковий компонент льежских вафель, замінити його нічим не можна.

Бажаю удачі!

  • Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
  • Тепла вода - 75 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 3-4 штук
  • Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 220 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
льєжські вафлі - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
льєжські вафлі - фото крок 2
У глибокій мисці розведемо теплу воду, дріжджі і цукор. Дати настоятися суміш 15-20 хвилин.
льєжські вафлі - фото крок 3
Далі дріжджі виливаємо в глибоку миску, додаємо туди розтоплене вершкове масло, яйця і ваніль, збиваємо вінчиком.
льєжські вафлі - фото крок 4
Потім додаємо просіяне борошно і сіль.
льєжські вафлі - фото крок 5
Потім тісто накрити рушником і дати йому настоятися близько години. Тісто має зрости в два рази. Далі додати перловий цукор. І залишити настоюватися ще близько 10 хвилин.
льєжські вафлі - фото крок 6
Розігріти вафельницю і піч вафлі до скоринки красивого апетитного кольору.

Схожі рецепти