Льєжські вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Льєжські вафлі - це десерт родом з країни витончених смаків - Бельгії. Приготування вафель нескладне, однак потрібен один дуже важливий інгредієнт - перловий цукор.
Льєжські вафлі - дуже смачні і красиві вафлі, але для їх приготування потрібно перловий цукор, який знайти в магазинах не так і легко, проте можливо!
Невелика довідка для тих, хто не стикався з таким цукром.
Бельгійський перловий цукор (перловий цукор) - білі цукрові грудочки. Він термостійкий - НЕ плавиться і не карамелізіруется при високих температурах. Це обов'язковий компонент льежских вафель, замінити його нічим не можна.
Бажаю удачі!
- Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Тепла вода - 75 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3-4 штук
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 220 грам
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
У глибокій мисці розведемо теплу воду, дріжджі і цукор. Дати настоятися суміш 15-20 хвилин.
Далі дріжджі виливаємо в глибоку миску, додаємо туди розтоплене вершкове масло, яйця і ваніль, збиваємо вінчиком.
Потім додаємо просіяне борошно і сіль.
Потім тісто накрити рушником і дати йому настоятися близько години. Тісто має зрости в два рази. Далі додати перловий цукор. І залишити настоюватися ще близько 10 хвилин.
Розігріти вафельницю і піч вафлі до скоринки красивого апетитного кольору.