Листковий пиріг з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати листковий пиріг з варенням? легко! Візьміть густе варення та листкове тісто, і буде у вас відмінний пиріг. Для приготування пирога я використовую варення з кабачків з апельсином.
Такі пироги - це сама що ні на є паличка-виручалочка для будь-якої господині. Запасіться листковим тістом про запас і дивуйте домашніх смачною випічкою значно частіше! Тим більше, що експериментувати з начинками можна нескінченну кількість разів!
- Листкове тісто - 1 штука (готове)
- Жовток - 1 штука (для змащення тесту)
- Варення - 4-5 Ст. Ложок

Для приготування листкового пирога з варенням візьміть листкове бездріжджове тісто. Тісто слід витягти з пакета і розморозити. Стіл припудріть борошном, щоб при розкочування воно не прилипло до поверхні.

Розкачайте лист листкового тіста в тонкий пласт, але так, щоб сам пласт НЕ прорвався. На одну половину тіста викладіть підготовлене варення. Краще брати густе варення, щоб готова випічка не розтікалася. Я взяла варення з кабачків з лимоном.

За допомогою валика або ножа нанесіть на другу частину тесту малюнок. Крізь прорізи буде виходити пар, тісто пропечеться. Другою частиною тіста накрийте шар з варенням. Кінець кліпу. Із залишків (обрізків) тесту сформуйте прикраса для пирога. Я робила листочки.

Верхню частину пирога змастіть збитим яйцем. Розігрійте духовку до 200 градусів, запікайте пиріг в духовці від 15 до 20 хвилин. Зовнішня рум'яність пирога повідомить вам про готовність.