Рецепт Листковий пиріг з капустою фото

Листковий пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто, Овочі, Капуста, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, Фуршет
Випічка, Пироги

Листковий пиріг з капустою - чудова ідея. Смачний і ситний, з ніжним листковим тістом - він неодмінно сподобається гостям в якості закуски або ж як доповнення до чашки чаю на вечерю для всієї родини.

Я обожнюю пироги, але не люблю возитися з тестом, тому часто готую пироги з покупного листкового тіста. Це швидко, смачно і дуже навіть ситно. Начинку вибираю з того, що є в моєму холодильнику. По-моєму - листкове тісто дружить з різними начинками, або це просто я любитель листкової випічки Сьогодні я вам розповім, як приготувати листковий пиріг з капустою. Він виходить смачним, в міру соковитим і таким пирогом не соромно пригощати друзів.

  • Тісто листкове - 500 грам (можна дріжджове або звичайне)
  • Капуста свіжа - 500 грам
  • Печериці - 150 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Яйце - 1 штука
листковий пиріг з капустою - фото крок 1
Капусту дрібно шаткуємо, видаляємо товсті стебла і трохи можна розім'яти.
листковий пиріг з капустою - фото крок 2
Дрібними кубиками нарізаємо очищений цибулю.
листковий пиріг з капустою - фото крок 3
Гриби помити і нарізати тонкими пластинками.
листковий пиріг з капустою - фото крок 4
На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажити кілька хвилин цибулю, потім гриби хвилини 3, а потім додамо капусту. Перемішаємо акуратно і смажимо на великому вогні хвилин 5, постійно помішуючи. Додаємо сіль і перець за смаком.
листковий пиріг з капустою - фото крок 5
Тепер займемося тестом. Якщо воно було заморожено - дістаньте його заздалегідь, нехай відтане. Розкачати одну частину тіста в прямокутний, тонкий пласт і перекладемо на деко, застелений папером або просто змащений олією. Рівномірно викладаємо готову начинку на тісто.
листковий пиріг з капустою - фото крок 6
Верхній шар, теж тонко розкатаний, викладаємо поверх начинки. Краї обох пластів защипало за допомогою вилки - і красиво вийде і начинка не випаде. Верхній шар тіста потрібно проколоти виделкою або зробити красиві невеликі розрізи - через них буде виходити пар з начинки.
листковий пиріг з капустою - фото крок 7
Для красивої скоринки, смажена пиріг збитим яйцем. Відправляємо в духовку і випікаємо при 180 градусів приблизно 30 хвилин. Готовий листковий пиріг з капустою Не робіть відразу на стіл, а дайте йому трохи відпочити під кухонним рушником хвилин 15-20.

Схожі рецепти