Листковий пиріг з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Листковий пиріг з капустою - чудова ідея. Смачний і ситний, з ніжним листковим тістом - він неодмінно сподобається гостям в якості закуски або ж як доповнення до чашки чаю на вечерю для всієї родини.
Я обожнюю пироги, але не люблю возитися з тестом, тому часто готую пироги з покупного листкового тіста. Це швидко, смачно і дуже навіть ситно. Начинку вибираю з того, що є в моєму холодильнику. По-моєму - листкове тісто дружить з різними начинками, або це просто я любитель листкової випічки Сьогодні я вам розповім, як приготувати листковий пиріг з капустою. Він виходить смачним, в міру соковитим і таким пирогом не соромно пригощати друзів.
- Тісто листкове - 500 грам (можна дріжджове або звичайне)
- Капуста свіжа - 500 грам
- Печериці - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Яйце - 1 штука
Капусту дрібно шаткуємо, видаляємо товсті стебла і трохи можна розім'яти.
Дрібними кубиками нарізаємо очищений цибулю.
Гриби помити і нарізати тонкими пластинками.
На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажити кілька хвилин цибулю, потім гриби хвилини 3, а потім додамо капусту. Перемішаємо акуратно і смажимо на великому вогні хвилин 5, постійно помішуючи. Додаємо сіль і перець за смаком.
Тепер займемося тестом. Якщо воно було заморожено - дістаньте його заздалегідь, нехай відтане. Розкачати одну частину тіста в прямокутний, тонкий пласт і перекладемо на деко, застелений папером або просто змащений олією. Рівномірно викладаємо готову начинку на тісто.
Верхній шар, теж тонко розкатаний, викладаємо поверх начинки. Краї обох пластів защипало за допомогою вилки - і красиво вийде і начинка не випаде. Верхній шар тіста потрібно проколоти виделкою або зробити красиві невеликі розрізи - через них буде виходити пар з начинки.
Для красивої скоринки, смажена пиріг збитим яйцем. Відправляємо в духовку і випікаємо при 180 градусів приблизно 30 хвилин. Готовий листковий пиріг з капустою Не робіть відразу на стіл, а дайте йому трохи відпочити під кухонним рушником хвилин 15-20.