Рецепт Листковий пиріг з капустою і яйцем фото

Листковий пиріг з капустою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Грецька кухня
Тісто , Овочі , Капуста , Яйця , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Ситний перекус, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Апетитний, швидкий і досить економний листковий пиріг з капустою і яйцем в домашніх умовах обов'язково варто взяти на замітку.

Опис приготування:

Це дуже простий рецепт листкового пирога з капустою і яйцем, який під силу повторити на своїй кухні навіть новачкові в кулінарії. У начинку при бажанні ви можете додати томатний соус, ароматні спеції і сушені трави. Такий пиріг чудово підійде для пікніка, а також перекусу на роботі, наприклад.

  • Капуста - 1 штука
  • Яйце - 5 штук
  • Листкове тісто - 500 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Кунжут - 1 Чайна ложка
листковий пиріг з капустою і яйцем - фото крок 1
1. Насамперед поставте варити 4 яйця круто. Капусту нашаткуйте дрібно (щоб заощадити час можна подрібнити її в блендері). На сковороді або в сотейнику розігрійте рослинне масло і обсмажте капусту до м'якості близько 10 хвилин. В кінці додайте вершкове масло.
листковий пиріг з капустою і яйцем - фото крок 2
2. Готові яйця остудіть, очистіть і подрібніть (наріжте кубиками або натріть на тертці). Також ви можете додати в рецепт приготування листкового пирога з капустою і яйцем свіжу зелень.
листковий пиріг з капустою і яйцем - фото крок 3
3. З'єднайте капусту з яйцем, посоліть і поперчіть за смаком, все як слід перемішайте. Розкачайте 1 пласт тесту і викладіть на деко. Розподіліть начинку рівним шаром.
листковий пиріг з капустою і яйцем - фото крок 4
4. Розкачайте другий пласт тесту і викладіть зверху. Затиснутий кінець, а на поверхні зробіть невеликі надрізи для виходу пара. Збийте 1 залишився яйце в невеликій мисці і змастіть їм тісто. Присипте дрібкою кунжуту і відправте лист в розігріту духовку.
листковий пиріг з капустою і яйцем - фото крок 5
5. При температурі близько 190 градусів випікайте листковий пиріг з капустою і яйцем в домашніх умовах близько 20 хвилин. Як тільки верх зарум'яниться, значить, можна діставати і подавати до столу.

Схожі рецепти