Листковий пиріг з капустою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Ситний перекус, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Апетитний, швидкий і досить економний листковий пиріг з капустою і яйцем в домашніх умовах обов'язково варто взяти на замітку.
Це дуже простий рецепт листкового пирога з капустою і яйцем, який під силу повторити на своїй кухні навіть новачкові в кулінарії. У начинку при бажанні ви можете додати томатний соус, ароматні спеції і сушені трави. Такий пиріг чудово підійде для пікніка, а також перекусу на роботі, наприклад.
- Капуста - 1 штука
- Яйце - 5 штук
- Листкове тісто - 500 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Кунжут - 1 Чайна ложка
1. Насамперед поставте варити 4 яйця круто. Капусту нашаткуйте дрібно (щоб заощадити час можна подрібнити її в блендері). На сковороді або в сотейнику розігрійте рослинне масло і обсмажте капусту до м'якості близько 10 хвилин. В кінці додайте вершкове масло.
2. Готові яйця остудіть, очистіть і подрібніть (наріжте кубиками або натріть на тертці). Також ви можете додати в рецепт приготування листкового пирога з капустою і яйцем свіжу зелень.
3. З'єднайте капусту з яйцем, посоліть і поперчіть за смаком, все як слід перемішайте. Розкачайте 1 пласт тесту і викладіть на деко. Розподіліть начинку рівним шаром.
4. Розкачайте другий пласт тесту і викладіть зверху. Затиснутий кінець, а на поверхні зробіть невеликі надрізи для виходу пара. Збийте 1 залишився яйце в невеликій мисці і змастіть їм тісто. Присипте дрібкою кунжуту і відправте лист в розігріту духовку.
5. При температурі близько 190 градусів випікайте листковий пиріг з капустою і яйцем в домашніх умовах близько 20 хвилин. Як тільки верх зарум'яниться, значить, можна діставати і подавати до столу.