Листковий пиріг з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо гості вже на порозі, а у вас, як зло, немає нічого до чаю, становище врятують упаковка готового листкового тіста і пара-трійка груш. Як приготувати листковий пиріг з грушею - розповідаю!
Незважаючи на свою уявну простоту, пиріг виходить дуже смачний - легкий, хрусткий, соковитий… Гості не будуть розчаровані, а ви перестанете боятися несподіваних візитів; ). Загалом, простий рецепт листкового пирога з грушами на швидку руку - це просто знахідка для кожної господині!
Рецепт листкового пирога з грушею:
1. Тісто розморозити і розкачати в прямокутник або коло за розміром форми. Якщо зробити це на пекарської папері, переносити пласт буде набагато простіше, спробуйте!
2. Розподілити тісто, сформувати бортики.
3. Груші вимити, обсушити і нарізати тонкими пластинками. Викласти груші на тісто.
4. Зверху потерти заморожене вершкове масло (якщо воно м'яке, то просто розкидати шматочки по поверхні пирога).
5. Посипати цукром і корицею.
6. Збити яйце і змастити ним краю пирога.
7. Випікати 25-30 хвилин в розігрітій до 180с духовці.
Готовий пиріг злегка остудити і посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!
- Листкове тісто готове - 500 грам
- Груші - 4-5 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
Рецепт листкового пирога з грушею:
1. Тісто розморозити і розкачати в прямокутник або коло за розміром форми. Якщо зробити це на пекарської папері, переносити пласт буде набагато простіше, спробуйте!
2. Розподілити тісто, сформувати бортики.
3. Груші вимити, обсушити і нарізати тонкими пластинками. Викласти груші на тісто.
4. Зверху потерти заморожене вершкове масло (якщо воно м'яке, то просто розкидати шматочки по поверхні пирога).
5. Посипати цукром і корицею.
6. Збити яйце і змастити ним краю пирога.
7. Випікати 25-30 хвилин в розігрітій до 180с духовці.
Готовий пиріг злегка остудити і посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!