Пиріг з грушею і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний, тане в роті пиріг, який обов'язково варто приготувати! Зупинитися на одному шматочку просто неможливо! А набір інгредієнтів гранично простий! Пригощайтеся!
Пиріг можна приготувати як в мультиварці, так і в духовці. Якщо у вас під рукою немає шоколадних крапель, то можна натерти темний шоколад на крупній тертці і використовувати його. Як приготувати пиріг з грушею і шоколадом, дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - щіпка
- Груша - 2 штуки
- Шоколадні краплі - 50 грам
Підготуйте всі інгредієнти, включаючи борошно, розпушувач тіста, ванілін і сіль.
Рослинна олія і одне яйце збийте міксером на великій швидкості до білої пишної маси.
Решта яйця збийте з цукром і ваніліном 4-5 хв.
З'єднайте 2 яєчні суміші і перемішайте лопаткою або міксером на низькій швидкості. Борошно з'єднайте з розпушувачем і просійте. Потім акуратно лопаткою вмішайте в тісто рухами від низу до верху.
Груші помийте і очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте невеликими кубиками, разом з шоколадними краплями умішайте в тісто.
Чашу мультиварки або форму для випічки 22-24 см. Змастіть рослинною олією, викладіть тісто. В мультиварці випікати на режимі "випічка" 60-65 хвилин. В духовці - 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Перевіряйте пиріг дерев'яною шпажкою.
Пиріг готовий! Дайте йому постояти в формі 10-15 хв., потім акуратно переверніть на блюдо. Він виходить дуже ніжним і смачним, як в теплом, так і в холодному вигляді. Запрошуйте всіх в чаю зі свіжою м'ятою.
Смачного!