Листкові пиріжки з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з листкового тіста (якщо, звичайно, купувати його в готовому вигляді в магазині) - це просто казка. Ніяких тобі "пихтінням" над тестом. Розкотив, порізав, начинка - і вуаля! готуємо пиріжки.
Як ви вже могли здогадатися, сьогодні я розповім вам, як приготувати листкові пиріжки з яблуками. Вони виходять неймовірно соковитими, пишними, легкими і ніжними. Готуються швидко, тому якщо до вас раптом збираються друзі, а до чаю нічого в домі немає, за півгодини можна швиденько приготувати таке ось ласощі.
- Листкове тісто - 1 штука (упаковка 500г)
- Яблука - 2 штуки (середнього розміру)
- Цукор - 1/3 склянки
- Борошно - 2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
1
Тісто розморозити.
2
Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте, як вам зручніше. Я зазвичай нарізаю їх кубиками.
3
Викладіть нарізані яблука в ємність. Всипте до них цукор, борошно, додайте лимонний сік і корицю. Все перемішайте.
4
Поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
5
Кухонну поверхню трохи присипте борошном. Тісто наріжте квадратиками 3 з 3 см. У мене виходить приблизно 9 таких квадратиків.
6
По центру квадратика викладіть трохи начинки. Змастіть збитим яйцем краю і накрийте другим квадратиком.
7
Краї тесту обов'язково добре закріплюємо або пальцями, або вилочкою (проходимся зубчиками).
8
Зверху в майбутніх пиріжках обов'язково зробіть невеликий розріз для виходу пара.
9
Викладайте пиріжки на застелений папером для випічки деко і випікайте їх близько 20 хвилин (повинні стати золотистими).