Рецепт Листкові пиріжки з яблуками з готового тіста фото

Листкові пиріжки з яблуками з готового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Готове листкове тісто - відмінний варіант для тих, хто не бажає витрачати багато часу на випічку. Вам не доведеться чекати, поки тісто підніметься. Усе, що потрібно - приготувати смачну начинку.

Опис приготування:

На дві упаковки листкового тіста цілком достатньо 2-3 яблук. Ви можете спекти такі пиріжки не тільки зі свіжими яблуками, але і з яблучним джемом (він густіший в порівнянні з варенням). Також в якості начинки можна вибрати грушу. Дивіться рецепт, як приготувати листкові пиріжки з яблуками з готового тіста.

  • Готове листкове тісто - 2 штуки (упаковки)
  • Яблука - 3 штуки (бажано вибирати кисло-солодкі сорти)
  • Грецькі горіхи - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 2 чайних ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 1 Ст. Ложка (для змазування випічки)
листкові пиріжки з яблуками з готового тіста - фото крок 1
Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середнього розміру.
листкові пиріжки з яблуками з готового тіста - фото крок 2
За допомогою блендера або вручну подрібнюємо волоські горіхи.
листкові пиріжки з яблуками з готового тіста - фото крок 3
Додаємо до яблук подрібнені в блендері горіхи, слідом - ванілін, цукор, кукурудзяний крохмаль і корицю. Все це ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою.
листкові пиріжки з яблуками з готового тіста - фото крок 4
Попередньо размороженное листкове тісто слід розкачати і потім нарізати на квадрати невеликого розміру. В середину кожного з квадратов-"заготовок" кладемо нашу начинку (невелика кількість, так як в противному випадку пиріжок вийде занадто великим і негарним, він буде розвалюватися).
листкові пиріжки з яблуками з готового тіста - фото крок 5
Складаємо тісто таким чином, щоб вийшов трикутник. Закріплюємо краю, злегка защипуючи тісто пальцями. В середині пиріжка можна зробити кілька проколів, щоб пиріжок міг"дихати" .
листкові пиріжки з яблуками з готового тіста - фото крок 6
Застеляємо пергаментним папером або фольгою для випічки, змащуємо рослинним маслом. Акуратно викладаємо пиріжки, зверху промазуємо їх вершками.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Схожі рецепти