Листкові пиріжки з яблуками з готового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Готове листкове тісто - відмінний варіант для тих, хто не бажає витрачати багато часу на випічку. Вам не доведеться чекати, поки тісто підніметься. Усе, що потрібно - приготувати смачну начинку.
На дві упаковки листкового тіста цілком достатньо 2-3 яблук. Ви можете спекти такі пиріжки не тільки зі свіжими яблуками, але і з яблучним джемом (він густіший в порівнянні з варенням). Також в якості начинки можна вибрати грушу. Дивіться рецепт, як приготувати листкові пиріжки з яблуками з готового тіста.
- Готове листкове тісто - 2 штуки (упаковки)
- Яблука - 3 штуки (бажано вибирати кисло-солодкі сорти)
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 2 чайних ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Вершки - 1 Ст. Ложка (для змазування випічки)
Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середнього розміру.
За допомогою блендера або вручну подрібнюємо волоські горіхи.
Додаємо до яблук подрібнені в блендері горіхи, слідом - ванілін, цукор, кукурудзяний крохмаль і корицю. Все це ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою.
Попередньо размороженное листкове тісто слід розкачати і потім нарізати на квадрати невеликого розміру. В середину кожного з квадратов- "заготовок" кладемо нашу начинку (невелика кількість, так як в противному випадку пиріжок вийде занадто великим і негарним, він буде розвалюватися).
Складаємо тісто таким чином, щоб вийшов трикутник. Закріплюємо краю, злегка защипуючи тісто пальцями. В середині пиріжка можна зробити кілька проколів, щоб пиріжок міг "дихати" .
Застеляємо пергаментним папером або фольгою для випічки, змащуємо рослинним маслом. Акуратно викладаємо пиріжки, зверху промазуємо їх вершками.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.