Рецепт Ледачі хачапурі з сиром фото

Ледачі хачапурі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Ледачі хачапурі будуть відмінним варіантом для ситного сніданку або приємним бонусом до обіду! Готуються ледачі хачапурі досить просто, тому обов'язково порадуйте своїх чоловіків!

У рецепті, як приготувати ледачі хачапурі з сиром, розповім вам один цікавий прийом! Як можна подрібнити сир без допомоги блендерів та інших гаджетів. До речі, це набагато простіше і легше, ніж перетирати сир через сито. Уже заради цього варто заглянути в рецепт! Із зелені я додавала в тісто кріп, але якщо ви любитель кінзи або петрушки, то обов'язково додайте для смаку і аромату.

  • Сир - 500 грам(9% жирності)
  • Кефір - 500 мілілітрів (жирний, густий)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 130-150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кріп свіжий - пучок (невеликий)
  • Масло растітельноное - За смаком (для смаження)
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сир за 1-1, 5 години до приготування тіста приберіть в пакеті в морозильну камеру. Потрібно, щоб він трохи схопився від холоду.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 2
Дістаньте підморожене сир з холодильника і ретельно "помасажуйте" його з двох сторін качалкою. Він розкришиться і буде ідеальний для приготування тіста.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 3
Яйця збийте з дрібкою солі.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 4
Соду з'єднайте з кефіром, перемішайте і влийте в яйця.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 5
Потім додаємо сир, посічену зелень і 0, 5 немає. L. Солі.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 6
Борошно просійте і введіть в тісто. Воно повинно вийти за консистенцією, як густа сметана. Дайте тесту 10-15 хвилин відпочити і можна починати приготування ледачих хачапурі.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 7
Сковороду змажте рослинним маслом, вилити половину тіста і розрівняти. Вибирайте зручний для вас обсяг тесту і товщину хачапурі. Смажте під кришкою на повільному вогні з двох сторін до готовності. Готовий хачапурі змастіть зверху невеликою кількістю вершкового масла.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 8
Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти