Рецепт Ледачі хачапурі з сиром фото

Ледачі хачапурі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Молочні продукти , Сир
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ледачі хачапурі будуть відмінним варіантом для ситного сніданку або приємним бонусом до обіду! Готуються ледачі хачапурі досить просто, тому обов'язково порадуйте своїх чоловіків!

Опис приготування:

У рецепті, як приготувати ледачі хачапурі з сиром, розповім вам один цікавий прийом! Як можна подрібнити сир без допомоги блендерів та інших гаджетів. До речі, це набагато простіше і легше, ніж перетирати сир через сито. Уже заради цього варто заглянути в рецепт! Із зелені я додавала в тісто кріп, але якщо ви любитель кінзи або петрушки, то обов'язково додайте для смаку і аромату.

  • Сир - 500 грам(9% жирності)
  • Кефір - 500 мілілітрів (жирний, густий)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 130-150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кріп свіжий - пучок (невеликий)
  • Масло растітельноное - За смаком (для смаження)
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сир за 1-1, 5 години до приготування тіста приберіть в пакеті в морозильну камеру. Потрібно, щоб він трохи схопився від холоду.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 2
Дістаньте підморожене сир з холодильника і ретельно"помасажуйте" його з двох сторін качалкою. Він розкришиться і буде ідеальний для приготування тіста.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 3
Яйця збийте з дрібкою солі.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 4
Соду з'єднайте з кефіром, перемішайте і влийте в яйця.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 5
Потім додаємо сир, посічену зелень і 0, 5 немає. L. Солі.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 6
Борошно просійте і введіть в тісто. Воно повинно вийти за консистенцією, як густа сметана. Дайте тесту 10-15 хвилин відпочити і можна починати приготування ледачих хачапурі.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 7
Сковороду змажте рослинним маслом, вилити половину тіста і розрівняти. Вибирайте зручний для вас обсяг тесту і товщину хачапурі. Смажте під кришкою на повільному вогні з двох сторін до готовності. Готовий хачапурі змастіть зверху невеликою кількістю вершкового масла.
ледачі хачапурі з сиром - фото крок 8
Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти