Ледачі хачапурі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ледачі хачапурі будуть відмінним варіантом для ситного сніданку або приємним бонусом до обіду! Готуються ледачі хачапурі досить просто, тому обов'язково порадуйте своїх чоловіків!
У рецепті, як приготувати ледачі хачапурі з сиром, розповім вам один цікавий прийом! Як можна подрібнити сир без допомоги блендерів та інших гаджетів. До речі, це набагато простіше і легше, ніж перетирати сир через сито. Уже заради цього варто заглянути в рецепт! Із зелені я додавала в тісто кріп, але якщо ви любитель кінзи або петрушки, то обов'язково додайте для смаку і аромату.
- Сир - 500 грам(9% жирності)
- Кефір - 500 мілілітрів (жирний, густий)
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 130-150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кріп свіжий - пучок (невеликий)
- Масло растітельноное - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Сир за 1-1, 5 години до приготування тіста приберіть в пакеті в морозильну камеру. Потрібно, щоб він трохи схопився від холоду.
Дістаньте підморожене сир з холодильника і ретельно "помасажуйте" його з двох сторін качалкою. Він розкришиться і буде ідеальний для приготування тіста.
Яйця збийте з дрібкою солі.
Соду з'єднайте з кефіром, перемішайте і влийте в яйця.
Потім додаємо сир, посічену зелень і 0, 5 немає. L. Солі.
Борошно просійте і введіть в тісто. Воно повинно вийти за консистенцією, як густа сметана. Дайте тесту 10-15 хвилин відпочити і можна починати приготування ледачих хачапурі.
Сковороду змажте рослинним маслом, вилити половину тіста і розрівняти. Вибирайте зручний для вас обсяг тесту і товщину хачапурі. Смажте під кришкою на повільному вогні з двох сторін до готовності. Готовий хачапурі змастіть зверху невеликою кількістю вершкового масла.
Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!