Ледачі біляші на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати близьких смачним і ситним блюдом - приготуйте біляші. Але якщо не хочеться довго возитися, а хочеться пишної випічки з м'ясом, ледачі біляші на дріжджах будуть відмінним рішенням.
Ледачі біляші на дріжджах приготувати досить легко і швидко. Сьогодні я розповім, як приготувати ці смачні татарські "пироги" за мінімально короткий час. Хоча вони робляться на дріжджовому тесті, не потрібно чекати, поки воно підійде. Тісто має бути досить рідким, а за рахунок реакції дріжджів і високої температури масла біляші все одно виходять пишними і повітряними. Фарш можна взяти будь-який, не тільки яловичий. Якщо не любите зелень в тесті, то її можна не додавати.
- Фарш яловичий - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Йогурт або кефір - 2 склянки
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок (для смаження)
- Зелень - 1 пучок
Приготуйте опару: яйце збийте з сіллю і цукром до пишності, додайте йогурт і 3-4 ст.Л борошна. Добре все перемішайте і відправте в тепле місце хвилин на 30.
Зелень промийте і подрібніть, додайте в опару і добре перемішайте. Додайте в опару невеликими порціями решту борошна і перемішайте все до однорідності.
Фарсі сіль і poperčite, добре перемішайте. Додайте фарш в тісто і перемішайте, щоб фарш рівномірно розподілився по тесту.
На розігріту сковороду з маслом ложкою викладайте тісто у вигляді гуртків.
Обсмажте біляші з обох боків до золотистого кольору і викладіть на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.