Лаймові пончики на згущеному молоці
(покроковий рецепт з фото)
Ці ароматні, солодкі і смачні золотисті кульки-пончики полюблять всі без винятку: і дорослі, і дітки! А приготувати їх під силу будь-якій господині, адже рецепт дуже простий, да смажаться вони швидко.
Навіть якщо ви байдужі до випічки, повз цих золотистих і ароматних пончиків не пройдете. Ніжні, м'які і повітряні пончики з легким ароматом лайма якнайкраще підійдуть до чашечки чаю або кави. Але смажити пончики необхідно перед приходом домочадців, інакше вони будуть вихоплювати їх буквально відразу після смаження (у мене саме так і відбувається). Захотілося побалувати рідних смачненьким? Як приготувати Лаймові пончики на згущеному молоці, ви дізнаєтеся з рецепта трохи нижче.
- Вапно - 1 штука
- Згущене молоко - 200 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
На дрібній тертці натираємо цедру з лайма. Намагайтеся натирати так, щоб не захопити білу частину підкірки.
Наливаємо в миску згущенку і додаємо яйця.
Додамо цедру лайма і ванільний цукор. Розмішуємо дуже ретельно до однорідності.
І додаємо борошно, змішану з розпушувачем.
І ложкою замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і липким. Муки можна додати і трохи більше, тісто стане зручним для роботи, але в цьому випадку пончики вийдуть більш щільними і важкими.
Застеляємо дошку харчовою плівкою і змащуємо її олією. І руками, теж змазаними рослинним маслом, ділимо тісто на маленькі шматочки (приблизно 2 см в діаметрі).
Добре розігріваємо олію на вогні трохи більше середнього, опускаємо кульки з тіста. Багато пончиків за один раз в масло не кидайте, вони збільшуються при смаженні.
Обсмажені пончики викладайте на паперовий рушник, нехай вбереться зайвий жир. Остигнули пончики посипаємо цукровою пудрою.