Лаваш з пісного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Лаваш з пісного тіста дуже легко і швидко приготувати, через що його можна вважати відмінною випічкою до пісного сніданку. Більш того, з такого тесту ви можете приготувати і відмінний хмиз!
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати лаваш з пісного тіста, - відмінний варіант хлібної випічки до перших і других страв, а також до бутербродів, роллам і ситним перекусу. Виходить лаваш тонким і злегка листковим завдяки спеціальній технології розкочування: корж необхідно розгортати одним рухом і перевертати після кожної розкочування. Крім того, на сухій сковороді лаваш теж потрібно періодично перевертати, щоб в ньому утворилися повітряні порожнечі.
- Борошно - 450 грам
- Вода - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Воду змішайте з рослинним маслом і сіллю. У миску тістоміса викладіть просіяне борошно і додайте підготовлену воду. Вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості.
2. Придайте тесту форму колобка, накрийте і залиште під плівкою на 20 хвилин. Розділити тісто 4 частини і розкачайте кожну з них в тонкий круглий пласт діаметром 20-25 см. Розкочуйте одним рухом, кожен раз перевертаючи корж.
3. На сухій розігрітій сковороді обсмажте корж протягом 1 хвилини, після чого переверніть її і обсмажте протягом 1 хвилини з іншого боку.
4. Повторіть процедуру, поки лаваш не набуде золотистий колір. Остудіть лаваш. Смачного!