Хворост оригінальний з пісного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Шукаєте дуже простий пісний рецепт? подивіться, як приготувати хмиз оригінальний з пісного тіста. Вам буде потрібно всього чотири завжди доступних інгредієнта - і смачне постої страва готова!
Іноді хочеться побалувати своїх рідних стравами у фритюрі, особливо під час посту. На цей випадок є відмінний рецепт хмизу з пісного тіста - просте в приготуванні, але смачне хрустке блюдо. Раджу вам посипати такі коржі цукровою пудрою, так вони будуть смачніше. Зверніть увагу, що коржі роздуються в кульки тільки в тому випадку, якщо будуть повністю покриті маслом під час смаження. Коржі можна приготувати на сухій сковороді з товстим дном, але тоді вони не так сильно роздуються.
- Борошно - 450 грам
- Вода - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (в тісто)
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 300 мілілітрів (для смаження)
1. Воду змішайте з рослинним маслом і сіллю. У миску тістоміса викладіть просіяне борошно і додайте підготовлену воду. Вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості.
2. Придайте тесту форму колобка, накрийте і залиште під плівкою на 20 хвилин. Розділіть тісто на частини і кожну округлятимете. Розкачайте кожну частину в тонкий пласт розміром 30х40 см.
3. Склянкою виріжте коржики і обсмажте їх в дуже гарячому маслі на середньому вогні так, щоб масло повністю покривало коржі. Викладіть хмиз на паперовий рушник. Посипте цукровою пудрою. Смачного!