Хворост з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хворост - випічка, знайома багатьом з дитинства. Довгі, хрусткі скибочки, посипані цукровою пудрою, стануть хорошим доповнення до чаю, кава, молоку. Сьогодні у мене рецепт хмизу з листкового тіста.
Пропонований рецепт є прискореним способом приготування хмизу, при якому не потрібно замішувати тісто. Ваше завдання - тільки дістати його з холодильника, нарізати і підсмажити в олії. І чудова, золотиста випічка буде готова до чаю, kompotu, молоку.
- Тісто листкове бездріжджове - 250 грам
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте листкове тісто, соняшникова рафінована олія і цукрову пудру.
Листкове тісто дістаньте з холодильника і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Пласт тесту наріжте на шматочки шириною 3, 5 см і довжиною 10 см.
У кожній смужці зробіть довгий надріз посередині. Край тесту протягніть через цей надріз.
Ось такі заготовки виходять.
У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте олію і викладіть заготовки тіста.
Обсмажте хмиз в маслі на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Після викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Хворост з листкового тіста готовий. Дайте йому трохи охолонути, посипте цукровою пудрою і можна подавати до столу.