Лаваш з огірком і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і легка у виконанні закуска з лаваша. Вона стане в нагоді вам і в звичайний день, і в святковий. Та й до шашликів вона дуже навіть до речі. У начинку сміливо можна додавати улюблені інгредієнти.
Смачна закуска з лаваша з сиром та огірками готується дуже легко і завжди зникає зі столу однією з перших. Дуже часто ми робимо таку закуску, коли вибираємося на природу. Легка і ніжна начинка, тонкий лаваш - це дуже смачно! А готується це блюдо просто, переконайтеся в цьому самі. Читайте, як приготувати лаваш з огірком і сиром.
- Тонкий лаваш - 1 штука
- Плавлений сир - 1-2 штук
- Огірок - 2 штуки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень кропу, лука, петрушки - 75-100 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Викладаємо в миску сир, додаємо сіль, перець, майонез і пропущений через чеснокодавку часник.
Добре все розминаємо-перемішуємо до однорідної маси. Сир можна попередньо натерти на тертці.
Зелень миємо й дрібно нарізаємо.
Змішуємо зелень з сирною масою.
Огірки миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими смужками.
Розкладаємо лаваш, рівномірно намазуємо його начинкою з сиру і зелені.
Викладаємо на лаваш пластинки огірків, але не до самого краю. Другий кінець лаваша нехай залишиться вільним від огірків, так він не буде розвертатися.
Щільно звертаємо лаваш, потім загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник хвилин на 20-30. Перед подачею на стіл нарізаємо.