Рецепт Лаваш вірменський фото

Лаваш вірменський
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Борошно
Пісні страви
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лаваш - це дуже тонкий білий хліб. А ще це універсальна випічка, з якої можна приготувати безліч всього смачного, як солодкого, так і солоного. Ділюся рецептом, як приготувати лаваш вірменський.

Опис приготування:

Сковорода для випікання лаваша повинна бути важкою, з товстим дном. Чавунна з діаметром 26-30 см підійде чудово! Важливо вгадати з температурою, щоб лаваш не згорів, але і щоб не пішли бульбашки від занадто низької температури. А таке тісто можна зберігати в морозилці до місяця.

  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 150-170 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
1
Борошно попередньо просійте, з'єднайте її з сіллю і сухими дріжджами.
2
Борошно помістіть в глибокий посуд, зробіть лунку і поступово додайте дуже гарячу воду (злегка остиглий окріп). Замісити тісто, починаючи з центру чаші. Воно повинно вийти не липким, слухняним.
3
Помістіть тісто в змащену маслом миску, накрийте і поставте в тепле місце. Воно повинно піднятися вдвічі.
4
Обімніть піднялося тісто, щоб видалити бульбашки повітря. Скачайте ковбаску і розділіть її на 12 частин. Сформуйте з кожного шматочка кульку, накрийте рушником на 20-25 хвилин. Тим часом поставте розігрітися сковороду.
5
Розтягніть руками кульку в овал, потім розкачайте в дуже тонкий коло за розміром вашої сковороди. Викладіть розкатаний лаваш на добре розігріту сковороду і смажте 2-3 хвилини з кожного боку.
6
Сбризнете водою готовий лаваш і покладіть його на вологий рушник. Складайте лаваші один на одного, перекладаючи їх вологими рушниками.

Схожі рецепти