Квасні хлібці
(покроковий рецепт з фото)
Квасні хлібці - супер корисні, красиві і оригінальні хлібці, які приготувати, насправді, абсолютно нескладно. Знайомтеся з оригінальним рецептом квасних хлібців.
У приготуванні квасних хлібців необхідна точність і правильна температурна витримки. Для приготування хлібців буде потрібно практично цілий день, тому я зазвичай печу їх у вільний день. Але воно того варте! смачно, корисно і виглядає дуже оригінально. Успіхів і приємного апетиту!
- Житній солод - 480 грам
- Ячмінний солод - 80 грам
- Житнє борошно - 190 грам
- Вода - 500 мілілітрів
Ячмінний солод слід перемолоти в борошно за допомогою домашньої млини, або купувати вже готовий перемелений. У мелений солод додаємо 230 мл гарячої води (майже окріп), розмішати і залишити на годину.
В цей же час заварюємо житнє борошно 280 мл окропу і залишити остигати на 1 час, злегка підтримуючи температуру.
Потім дві суміші з'єднуємо між собою.
Повинна вийти досить густа консистенція, яку потрібно залишити настоюватися під кришкою близько двох годин. Необхідно підтримувати температуру в 65 градусів.
Потім в суміш додаємо житній солод, перемішуємо і залишаємо ще на годину нудитися на такій же температурі.
За цей час тісто поміняє колір.
Тісто переливаємо в форму для випікання.
Випікати квасні хлібці необхідно в духовці при 160 градусах 90 хвилин.
Готовим хлібці даємо охолонути й нарізаємо тоненькими скибочками. Смачного!