Рецепт Квасні хлібці фото

Квасні хлібці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Квасні хлібці - супер корисні, красиві і оригінальні хлібці, які приготувати, насправді, абсолютно нескладно. Знайомтеся з оригінальним рецептом квасних хлібців.

Опис приготування:

У приготуванні квасних хлібців необхідна точність і правильна температурна витримки. Для приготування хлібців буде потрібно практично цілий день, тому я зазвичай печу їх у вільний день. Але воно того варте! смачно, корисно і виглядає дуже оригінально. Успіхів і приємного апетиту!

  • Житній солод - 480 грам
  • Ячмінний солод - 80 грам
  • Житнє борошно - 190 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
квасні хлібці - фото крок 1
Ячмінний солод слід перемолоти в борошно за допомогою домашньої млини, або купувати вже готовий перемелений. У мелений солод додаємо 230 мл гарячої води (майже окріп), розмішати і залишити на годину.
квасні хлібці - фото крок 2
В цей же час заварюємо житнє борошно 280 мл окропу і залишити остигати на 1 час, злегка підтримуючи температуру.
квасні хлібці - фото крок 3
Потім дві суміші з'єднуємо між собою.
квасні хлібці - фото крок 4
Повинна вийти досить густа консистенція, яку потрібно залишити настоюватися під кришкою близько двох годин. Необхідно підтримувати температуру в 65 градусів.
квасні хлібці - фото крок 5
Потім в суміш додаємо житній солод, перемішуємо і залишаємо ще на годину нудитися на такій же температурі.
квасні хлібці - фото крок 6
За цей час тісто поміняє колір.
квасні хлібці - фото крок 7
Тісто переливаємо в форму для випікання.
квасні хлібці - фото крок 8
Випікати квасні хлібці необхідно в духовці при 160 градусах 90 хвилин.
квасні хлібці - фото крок 9
Готовим хлібці даємо охолонути й нарізаємо тоненькими скибочками. Смачного!

Схожі рецепти