Квас з дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Квас - корисний і смачний напій. Що не менш важливо, готувати його зовсім просто, хоч це і займає Нама часу. Пропоную вам рецепт приготування квасу з дріжджів з фото.
Нижче описаний один з найпростіших способів приготування квасу з дріжджів в домашніх умовах. В результаті у нас виходить 3 літра закваски, з якої можна приготувати трохи більше 6 літрів квасу.
- Сухий квас - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Вода - 3 L
- Дріжджі пресовані - 10 грам
Кип'ятимо воду. Поки вода кип'ятиться, засипаємо сухий квас в стерилізовану заздалегідь банку. Кип'ячену воду заливаємо в банку.
Розмішуємо, закриваємо банку кришкою і даємо настоятися 2 годину.
Додаємо в банку цукор, перемішуємо і залишаємо ще на 30 хвилин, накривши серветкою.
Відливаємо з банки трохи рідини в миску. У цю миску засипаємо дріжджі, розмішуємо і заливаємо все назад в банку. Даємо настоятися близько 13 годин.
Тепер можна пропускати рідину через сито. В результаті у нас вийшла закваска. Зберігаємо її в холодильнику. Щоб приготувати квас, змішуємо закваску з водою в пропорції 1 до 1. Додаємо пару ложок сухого квасу, цукру до смаку і залишаємо на добу в холодильнику.