Кутя в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Обов'язкове ритуальне блюдо на святковому столі - це кутя. Приготована з пшениці в пароварці вона виходить дуже смачною, м'якою і пишною.
Опис приготування:
Будемо готувати кутю в пароварці. Пшеницю для каші попередньо замочіть, а потім відваріть на пару до готовності. Це займе близько 40 хвилин. Поки каша вариться, подрібніть мак в кавомолці, залийте гарячою водою і залиште на півгодини, потім злийте воду. Змішайте охолоджену кашу з усіма інгредієнтами і подайте на стіл. Смачного!
- Мак - 150 грам
- Горіх - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Пшениця - 1 Склянка
Пшеницю промийте, замочіть у воді, а потім залийте 2 склянками води і зваріть в пароварці протягом 40 хвилин.
Мак подрібніть в кавомолці, залийте гарячою водою і залиште на півгодини, потім злийте воду.
Пшеничну кашу охолодіть і змішайте з маком.
Додайте горіхи, Коран, родзинки, цукор і мед. Все перемішайте і подайте на стіл.