Рецепт Кутя в пароварці фото

Кутя в пароварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Обов'язкове ритуальне блюдо на святковому столі - це кутя. Приготована з пшениці в пароварці вона виходить дуже смачною, м'якою і пишною.

Опис приготування:

Будемо готувати кутю в пароварці. Пшеницю для каші попередньо замочіть, а потім відваріть на пару до готовності. Це займе близько 40 хвилин. Поки каша вариться, подрібніть мак в кавомолці, залийте гарячою водою і залиште на півгодини, потім злийте воду. Змішайте охолоджену кашу з усіма інгредієнтами і подайте на стіл. Смачного!

  • Мак - 150 грам
  • Горіх - 100 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Пшениця - 1 Склянка
кутя в пароварці - фото крок 1
Пшеницю промийте, замочіть у воді, а потім залийте 2 склянками води і зваріть в пароварці протягом 40 хвилин.
кутя в пароварці - фото крок 2
Мак подрібніть в кавомолці, залийте гарячою водою і залиште на півгодини, потім злийте воду.
кутя в пароварці - фото крок 3
Пшеничну кашу охолодіть і змішайте з маком.
кутя в пароварці - фото крок 4
Додайте горіхи, Коран, родзинки, цукор і мед. Все перемішайте і подайте на стіл.

Схожі рецепти