Курячий суп з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачного вершкового супу з грибами і куркою. Додамо для пікантності яблуко, вийде оригінально і дуже ароматно. Відмінний варіант для різноманітності меню.
Пропоную приготувати курячий суп з яблуками і спробувати це смачне і ситне перша страва. Яблуко можна взяти будь-який, але мені подобаються з кислинкою, з таким суп виходить цікавіше, на мій смак. Гриби підійдуть будь-які, у мене заморожені печериці. Зварити бульйон можна так само з будь-якої частини курки, підійде навіть філе. Спробуйте! Смак самого яблука не відчувається, а ось особливий ледь відчутний пікантний аромат є. Впевнена, вам сподобається!
- Курка - 300 грам (будь-яка частина)
- Печериці - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Перець червоний солодкий - 0, 5 штуки
- Яблуко - 1 штука (зелене)
- Картопля - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 80 мілілітрів
- Вода - 2 L
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Курку промийте, покладіть в каструлю і залийте водою. Додайте сіль і варіть до готовності.
Тим часом перець наріжте соломкою, картопля невеликими кубиками.
На сковороді розтопіть 1 ст. L. Вершкового масла і обсмажте цибулю з грибами до м'якості. Додайте терте без шкірки яблуко і тушкуйте все разом близько 2 хвилин.
Перекладіть вміст сковороди на тарілку, а на цій же сковороді розтопіть масло, що залишилося і обсмажте на ньому борошно.
Додайте 1 ст. Бульйону (який вариться для супу) і перемішайте все до зникнення грудочок.
Коли курка звариться, дістаньте її і зніміть м'ясо з кістки. Штам Бульйон, перелийте назад в каструлю, додайте спеції і куряче м'ясо. Доведіть до кипіння.
У киплячий бульйон покладіть нарізану картоплю. Варіть до напівготовності.
Потім додайте обсмажену цибулю з грибами і яблуком. Так само додайте нарізаний перець і продовжуйте варити суп ще приблизно 7-8 хвилин. В кінці додайте борошняну суміш.
Влийте вершки і додайте будь-яку свіжу подрібнену зелень. Доведіть до кипіння і проваріть ще пару хвилин. Накрийте кришкою і дайте трохи настоятися. Курячий суп з яблуками готовий.
Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу. Смачного!