Курячий салат з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт вишуканого курячого салату з яблуками для гурманів, які люблять себе балувати. Дует з ніжного філе і стиглих яблук під акомпанемент солодкого чорносливу - цвях святкового столу!
Курячий салат - це відмінне рішення для святкового столу: здавалося б просто, но со вкусом. Сподобається любителям експериментів. Для приготування курячого салату з яблуками краще використовувати саме куряче філе, адже воно ніжніше. Яблука вибираємо кисло-солодкі, сир - твердий, бажано пармезан, але голландський або російський теж підійде. Мигдаль краще проколоти заздалегідь - сирої він занадто твердий.
Рецепт:
1. Куряче філе і яйця відварюємо.
2. Цибулю нарізати півкільцями і обшпарити.
3. Чорнослив замочуємо в окропі, потім нарізаємо на середні шматочки.
4. Готове філе подрібнюємо в блендері (намагайтеся не перетворити його в кашу).
5. Яблука чистим, обрізаємо шкірку, трьом на крупній тертці. Варені яйця теж потрібно натерти.
6. Горіхи теж подрібнюємо (можна в блендері, можна в ручну).
7. Перемішуємо все як слід в мисці, солимо, перчим, додаємо майонез. Хто не любить майонез, може використовувати оливкову олію в якості заправки.
Перед подачею даємо страві постояти в холодильнику хвилин 10. Прикрашаємо зеленню, половинками чорносливу або горіхами. Смачного!
- Куряче філе - 300 грам
- Яблука - 2 штуки
- Чорнослив - 100 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Майонез - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
Рецепт:
1. Куряче філе і яйця відварюємо.
2. Цибулю нарізати півкільцями і обшпарити.
3. Чорнослив замочуємо в окропі, потім нарізаємо на середні шматочки.
4. Готове філе подрібнюємо в блендері (намагайтеся не перетворити його в кашу).
5. Яблука чистим, обрізаємо шкірку, трьом на крупній тертці. Варені яйця теж потрібно натерти.
6. Горіхи теж подрібнюємо (можна в блендері, можна в ручну).
7. Перемішуємо все як слід в мисці, солимо, перчим, додаємо майонез. Хто не любить майонез, може використовувати оливкову олію в якості заправки.
Перед подачею даємо страві постояти в холодильнику хвилин 10. Прикрашаємо зеленню, половинками чорносливу або горіхами. Смачного!