Рецепт Курячий рулет (заміна ковбасі) фото

Курячий рулет (заміна ковбасі)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Рулети
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви прихильник здорового харчування і любите готувати, цей рецепт для вас. З його допомогою ви дізнаєтеся, як приготувати курячий рулет (заміну ковбасі). Смачний і натуральний рулет без консервантів!

Опис приготування:

Власноруч приготований курячий рулет - це відмінна альтернатива покупної ковбасі. Такий рулет без страху за здоров'я можна давати навіть дітям, за уязика, що ви додасте трохи менше спецій. Соковите м'ясо, ваші улюблені спеції і не такий вже складний процес приготування. Вам ще не захотілося приготувати рулет?

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Часник - 1-3 штук (по бажанню)
  • Желатин - 3 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5-2 чайних ложки (без гірки! )
  • Суміш перців мелена - 1/3 чайних ложки
  • Зелень свіжа - 2 Ст. Ложки (нарізаною або 0, 5 чайної ложки сухої)
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 1
Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Можна половину подрібнити на м'ясорубці, а другу половину нарізати кубиками.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 2
Додаємо до м'яса всі спеції і подрібнений часник, добре перемішуємо хвилин 5.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 3
В добре вимішати масі кубики м'яса повинні як би склеиваться між собою.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 4
У мене є шінковарка. Замість неї можна використовувати вузьку металеву кружку. Вставляємо в неї пакет для запікання з дном і викладаємо м'ясо. Дуже добре утрамбувати м'ясо.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 5
Туго зав'язуємо мішок з м'ясом, збираємо шінковарку. Ви можете покласти блюдце, менше за розміром ніж ваша металева форма.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 6
Я ж продовжую збирати шінковарку.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 7
І закриваю кришкою. Ви можете просто поставити важкий вантаж на блюдце, яке буде притискати ваш майбутній рулет. Ставимо в холодильник на ніч.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 8
Потім ставимо форму з майбутнім рулетом в каструлю і наливаємо холодної води стільки, щоб та була трохи вище рівня м'яса в формі, але приблизно на 3 см. Не доходила до верхнього краю форми. Варимо з моменту закипання 1 годину 40 хвилин.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 9
Потім охолоджуємо і ставимо в холодильник годин на 6-8. Виймаємо, звільняємо з пакета.
курячий рулет (заміна ковбасі) - фото крок 10
Нарізаємо зручними шматочками - і приступаємо до дегустації!

Схожі рецепти