Курячі бургери
(покроковий рецепт з фото)
Курячі бургери готуються з булочки, курячого фаршу. В якості додатків до бургерів і соусів можна вибрати будь-які інгредієнти на свій смак - свіжий овочі, салат, майонез, гірчицю, кетчуп.
Курячий бургер - ніжний і легший в порівнянні з м'ясним. Та й смажиться куряче м'ясо швидше. Спеції, соуси і доповнення до бургерів вибирайте на свій смак. Класично гарнір до бургер - картопля фрі.
- Куряче філе - 450 грам
- Цибуля зелена, пір'ячко - 4-5 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Спеції до курки - За смаком (можна додати гострий соус "табаско" )
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Булочки для бургерів - 4 штуки
- Майонез, кетчуп, гірчичний - За смаком
- Салатні листя - За смаком
- Помідор, огірок, цибуля - За смаком
1. Куряче філе треба перемолоти в фарш. Потім додати до м'яса нарізану зелену цибулю, сіль і перець за смаком, спеції до курки (можна і без них). Перемішати. Якщо бажаєте, додайте яйце і пару столових ложок панірувальних сухарів.
2. Вологими руками з фаршу зліпити великі круглі котлети. У мене завжди виходить на котлету більше, ніж булочок
3. Обсмажте курячі котлети на середньо-високому вогні на рослинній олії з двох сторін, по 5-6 хвилин з кожного боку.
4. Булочки розріжте навпіл (якщо вони нерозрізані) і прогрійте в гарячій духовці протягом декількох хвилин. Можна булочки і не нагрівати, але, мені здається, так смачніше.
5. Одну частину булочки змастіть обраним соусом або соусами. На другу частину булочки покладіть обсмажену курячу котлету, на неї - салатний лист, кільця цибулі, гуртки помідора, свіжого або солоного огірка. Накрийте другою частиною булочки. Якщо бажаєте, закріпіть бургер довгою дерев'яною паличкою. Смачного!