Куряча локшина з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Домашня куряча локшина відмінно поєднується за смаком з грибами, особливо з лісовими. Але коли ще не сезон грибів, їх можна з успіхом замінити замороженими грибами з магазину, наприклад, опеньками.
Немає нічого простіше, ніж приготувати курячу локшину з опеньками, особливо, якщо слідувати покрокової інструкції до даного рецептом. Готуйте смачно і з задоволенням!
- Курка - 400 грам (будь-які частини)
- Опеньки - 150-200 грам (заморожені)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука(1 яйце або 2 жовтка)
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 30 грам
- Зелень - 30 грам (петрушка, Зелена цибуля)
- Вода - 2, 5 L (для бульйону)
Підготуйте інгредієнти.
Викладіть курку або її частини в каструлю, додайте цибулину, залийте водою і зваріть бульйон.
Поки вариться бульйон, приготуйте домашню локшину, для цього буде потрібно одне ціле яйце або два курячих жовтка, додайте дрібку солі і столову ложку оливкової олії.
Всипте борошно і замісіть дуже круте тісто.
Розкачайте тісто в пласт якомога тонше і наріжте з нього локшину.
Натріть на тертці моркву дрібною соломкою.
Подрібніть гриби.
Влийте рослинне масло на розігріту сковороду, обсмажте спочатку моркву, потім додайте до неї опеньки і обсмажте до готовності. Якщо є бажання, то можна додати при обсмажуванні цибуля.
Вийміть з готового бульйону курку, відокремте м'ясо від кісток, подрібніть його і поверніть знову в каструлю.
Додайте в бульйон засмажку з моркви і опеньків, покладіть локшину. Після чого відразу вимикайте вогонь, локшину варити не треба, вона сама дійде до готовності в окропі.
Нехай локшина настоїться 5 хвилин, в цей час наріжте зелень, тепер можна розливати суп по тарілках. Додавайте в нього зелень і приємного апетиту!