Куряча грудка в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати що-небудь корисне, смачне і не дуже складне? Тоді ось вам чудова ідея - куряча грудка в сметані в домашніх умовах, запечена в духовці під хрусткою скоринкою.
Класичний рецепт курячої грудки в сметані - це тушковане на сковороді філе в сметанному соусі. В даному варіанті це запечене в духовці блюдо, яке можна також доповнити гарніром за бажанням, а також подавати з овочами.
- Куряча грудка - 6-7 штук
- Крем - 200 грам
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 70-100 грам
1. Спершу необхідно вимити і просушити філе. Залежно від розміру, грудки можна розрізати уздовж на 2 частини. За допомогою харчової плівки або паперу відбити злегка філе. Потрібно робити це дуже акуратно, щоб грудка не була надто тонкою і розірваної.
2. Рецепт приготування курячої грудки в сметані передбачає використання соусу. Часник очистити і видавити через прес. З'єднати часник зі сметаною і ретельно перемішати. Посолити за смаком. При бажанні можна додати в соус свіжу зелень або сушені трави.
3. На дно дека або форми для запікання викласти пергамент або фольгу. Злегка змастити вершковим маслом і викласти рівним шаром курочку. Злегка поперчити і при бажанні посолити (важливо пам'ятати, що соус вже солоний). Можна додати спеції для курки або інші улюблені приправи.
4. Поверхня грудки рясно змастити сметанним соусом. Одна порада - краще зробити подвійну порцію соусу, щоб половиною покрити курочку, а другу подати до столу.
5. Зверху присипати подрібненими панірувальними сухарями, а щоб вийшла смачна скоринка зверху викласти невеликі шматочки вершкового масла. Для апетитною скоринки можна використовувати також тертий сир, наприклад.
6. Надіслати лист в заздалегідь розігріту духовку. Куряча грудка в сметані в домашніх умовах запікається близько 35-50 хвилин, в залежності від потужності духовки і розміру філе. При бажанні можна зверху курочки викласти овочі, тоді відразу вийде повноцінний обід або вечерю.