Рецепт Куряча грудка, запечена в сметані фото

Куряча грудка, запечена в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Куряча грудка
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Чекаєте гостей і не знаєте, що приготувати? Перед вами докладний рецепт, як зробити курячу грудку, запечену в сметані з овочами. Це дивно смачне, корисне і красиве блюдо.

Опис приготування:

Класичний рецепт курячої грудки, запеченої в сметані, в даному випадку доповнений свіжими овочами. При бажанні можна використовувати абсолютно будь-які овочі, однак не варто брати заморожені. Спеціями для соусу можна з разу в раз міняти смак страви.

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Помідор - 2-3 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Крем - 100 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Сушені трави - 1 щіпка
  • Спеції для курки - 1 щіпка
  • Мед - 1 Чайна ложка (по бажанню)
  • Sparzha - 200 грам (по бажанню)
куряча грудка, запечена в сметані - фото крок 1
1. Незвичайний смак страві надає, звичайно ж, соус. Для його приготування необхідно з'єднати сметану з дрібкою солі, паприки і чорного перцю. Додати по ложці гірчиці і лимонного соку, а також трохи меду (він додасть особливий смак і колір грудях). Часник очистити і видавити через прес. Всипати улюблені спеції для курки, а також сушені трави за смаком. Все ретельно перемішати.
куряча грудка, запечена в сметані - фото крок 2
2. В даному варіанті рецепт приготування курячої грудки, запеченої в сметані, розрахований на грудку на кістки, проте можна використовувати і філе. Грудку вимити і просушити, зробити невеликі надрізи зверху. Рясно змастити соусом з усіх боків і відкласти на деякий час, щоб вона просочилася маринадом.
куряча грудка, запечена в сметані - фото крок 3
3. Якщо час дозволяє, можна залишити курку в маринаді і на 2, і 4 годину. Однак необхідний мінімум - це близько 30 хвилин. Цей час можна присвятити овочам. Цибулину очистити і нарізати кільцями.
куряча грудка, запечена в сметані - фото крок 4
4. Вимити помідори і нарізати кільцями.
куряча грудка, запечена в сметані - фото крок 5
5. Грудку викласти на фольгу. Зверху розкласти цибулю, притискаючи до курки.
куряча грудка, запечена в сметані - фото крок 6
6. Таким же чином розкласти помідори. При бажанні овочі можна злегка присолити. Куряча грудка, запечена в сметані в домашніх умовах також відмінно поєднується з болгарським перцем, спаржею і баклажанами.
куряча грудка, запечена в сметані - фото крок 7
7. Тепер фольгу можна щільно загорнути і відправити курочку в розігріту духовку на 1 час. Потім фольгу необхідно розкрити і трохи підрум'янити грудку.

Схожі рецепти