Куряча грудка, запечена в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Чекаєте гостей і не знаєте, що приготувати? Перед вами докладний рецепт, як зробити курячу грудку, запечену в сметані з овочами. Це дивно смачне, корисне і красиве блюдо.
Класичний рецепт курячої грудки, запеченої в сметані, в даному випадку доповнений свіжими овочами. При бажанні можна використовувати абсолютно будь-які овочі, однак не варто брати заморожені. Спеціями для соусу можна з разу в раз міняти смак страви.
- Куряча грудка - 1 штука
- Помідор - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сушені трави - 1 щіпка
- Спеції для курки - 1 щіпка
- Мед - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Sparzha - 200 грам (по бажанню)
1. Незвичайний смак страві надає, звичайно ж, соус. Для його приготування необхідно з'єднати сметану з дрібкою солі, паприки і чорного перцю. Додати по ложці гірчиці і лимонного соку, а також трохи меду (він додасть особливий смак і колір грудях). Часник очистити і видавити через прес. Всипати улюблені спеції для курки, а також сушені трави за смаком. Все ретельно перемішати.
2. В даному варіанті рецепт приготування курячої грудки, запеченої в сметані, розрахований на грудку на кістки, проте можна використовувати і філе. Грудку вимити і просушити, зробити невеликі надрізи зверху. Рясно змастити соусом з усіх боків і відкласти на деякий час, щоб вона просочилася маринадом.
3. Якщо час дозволяє, можна залишити курку в маринаді і на 2, і 4 годину. Однак необхідний мінімум - це близько 30 хвилин. Цей час можна присвятити овочам. Цибулину очистити і нарізати кільцями.
4. Вимити помідори і нарізати кільцями.
5. Грудку викласти на фольгу. Зверху розкласти цибулю, притискаючи до курки.
6. Таким же чином розкласти помідори. При бажанні овочі можна злегка присолити. Куряча грудка, запечена в сметані в домашніх умовах також відмінно поєднується з болгарським перцем, спаржею і баклажанами.
7. Тепер фольгу можна щільно загорнути і відправити курочку в розігріту духовку на 1 час. Потім фольгу необхідно розкрити і трохи підрум'янити грудку.