Кури
(покроковий рецепт з фото)
Любителям пирогів і пиріжків напевно відомий рецепт, як приготувати курники. Це нескладне, смачне і ситне блюдо, яке можна взяти з собою на роботу, прогулянку, а також просто подати на стіл.
Курники - це невеликі відкриті пироги, які можна приготувати з різними начинками. В оригінальному рецепті використовують куряче м'ясо, проте багато цілком органічно замінюють його і іншими видами м'яса. Крім м'яса можна додавати різні овочі, гриби, зелень і сир. Готові курники можна подавати з соусом або є відразу з печі.
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Сіль - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 80 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 4 склянки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Курка - 400 грам
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Жовток - 1 штука
- Бульйон - За смаком
1. Підігріваємо молоко до кімнатної температури, додаємо ложку цукру і дріжджі, перемішуємо і відправляємо в тепле місце на 15-20 хвилин. В окремій мисці розтоплюємо масло, додаємо до нього ложку цукру, сіль, vbivaem яйця.
2. З'єднуємо опару з маслом і яйцями, потроху додаємо заздалегідь просіяне борошно, в самому кінці вливаємо столову ложку соняшникової олії.
3. Замішуємо тісто, поміщаємо його в миску, накриваємо плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин.
4. Для начинки: чистимо і нарізаємо дрібно картоплю, курку і цибулину, солимо і перчимо, вливаємо столову ложку соняшникової олії.
5. Тісто, що підійшло поділяємо порційно, скачуємо кульки, кожен розгортаємо в невелику коржик, в центр викладаємо начинку, загортаємо трикутником і залишаємо маленьку дірочку посередині. Викладаємо курники на деко, загортаємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин.
6. Змішуємо столову ложку молока з жовтком, пензликом промазуємо кожен курник. Відправляємо заготовки в розігрітий до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
7. Через 15 хвилин дістаємо курники і шприцом всередину кожного вливаємо по 1-2 ложці бульйону. Потім накриваємо їх фольгою і відправляємо назад на 15 хвилин. Потім знімаємо фольгу і випікаємо їх до готовності (15 хвилин).