Рецепт Kulič на воді фото

Kulič на воді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Звичний здобний паску на молоці не всім може підійти. Якщо у вас непереносимість лактози або інші причини не вживати молоко, то рецепт паски на воді - то, що ви шукали на Великдень!

Опис приготування:

Звичайно, паски великодні звикли все робити на молоці. Але смачне здобне тісто виходить і на воді. Для приготування паски на воді нам знадобиться тепла вода (склянка), дріжджі сухі (я беру пакетик французьких, сухі дріжджі швидше розчиняються) і муки приблизно півкілограма. Ви можете використовувати і пресовані дріжджі (пачка - 25 грамів), мені вони не сильно подобаються, їх потрібно довго розмішувати, щоб вони розчинилися. Також в паску на воді сміливо можна додати родзинки або сухофрукти.

1. Почнемо з приготування тіста. Приготуйте опару: в теплій воді розведіть цукор, додайте дріжджі, перемішайте. Зачекайте, поки дріжджі почнуть бродити, з'явиться піна на поверхні. Опара готова.

2. Потім опару додайте в борошно, додайте яйця і сіль. Замісити тісто, поставте його підходити, накривши рушником, в тепле місце. Через годину-півтори (а може і швидше) тісто підійде.

3. Якщо ви не обмежені за часом і можете обминути тісто ще раз, дайте йому підійти. Так паски будуть більш повітряними. Додайте рослинне масло, обомніте тісто, при необхідності додайте борошна, якщо тісто прилипає до рук. Дайте йому ще раз підійти. Цього разу можете розділити тісто на дві частини.

4. Потім тісто розкладіть по формах (змастіть їх попередньо рослинною олією). Поставте духовку розігріватися до 250-270 градусів. Форми заповнені повинні бути на одну третину. Поки духовка гріється, для 20-30 хвилин тісто в формах расстоя, підійде, може піднятися до трьох чвертей від форми.

5. Надішліть паски в духовку, можете змастити верхівки яйцем. На нижній рівень духовки можете поставити чавунку з водою (це щоб паски не підгоріли). Випікаються паски в розпеченій духовці швидко - 10-15 хвилин. Побачили рум'яної скоринки і відчули аромат - виймайте паски з духовки.

6. Готову паску на воді можете просто посипати цукровою пудрою, змастити збитими білками або покрити глазур'ю.

Готову паску на воді також добре виглядає з посипкою. Або ви можете зробити тематичні прикраси з тіста для верхівки, літери ХВ, наприклад. Приємного апетиту і щасливого Великодня!


  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Дріжджі - 11 грам
  • Яйця - 2-3 штук
  • Борошно - 450-500 грам
  • Масло рослинне - 0, 3 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
Звичайно, паски великодні звикли все робити на молоці. Але смачне здобне тісто виходить і на воді. Для приготування паски на воді нам знадобиться тепла вода (склянка), дріжджі сухі (я беру пакетик французьких, сухі дріжджі швидше розчиняються) і муки приблизно півкілограма. Ви можете використовувати і пресовані дріжджі (пачка - 25 грамів), мені вони не сильно подобаються, їх потрібно довго розмішувати, щоб вони розчинилися. Також в паску на воді сміливо можна додати родзинки або сухофрукти.

1. Почнемо з приготування тіста. Приготуйте опару: в теплій воді розведіть цукор, додайте дріжджі, перемішайте. Зачекайте, поки дріжджі почнуть бродити, з'явиться піна на поверхні. Опара готова.

2. Потім опару додайте в борошно, додайте яйця і сіль. Замісити тісто, поставте його підходити, накривши рушником, в тепле місце. Через годину-півтори (а може і швидше) тісто підійде.

3. Якщо ви не обмежені за часом і можете обминути тісто ще раз, дайте йому підійти. Так паски будуть більш повітряними. Додайте рослинне масло, обомніте тісто, при необхідності додайте борошна, якщо тісто прилипає до рук. Дайте йому ще раз підійти. Цього разу можете розділити тісто на дві частини.

4. Потім тісто розкладіть по формах (змастіть їх попередньо рослинною олією). Поставте духовку розігріватися до 250-270 градусів. Форми заповнені повинні бути на одну третину. Поки духовка гріється, для 20-30 хвилин тісто в формах расстоя, підійде, може піднятися до трьох чвертей від форми.

5. Надішліть паски в духовку, можете змастити верхівки яйцем. На нижній рівень духовки можете поставити чавунку з водою (це щоб паски не підгоріли). Випікаються паски в розпеченій духовці швидко - 10-15 хвилин. Побачили рум'яної скоринки і відчули аромат - виймайте паски з духовки.

6. Готову паску на воді можете просто посипати цукровою пудрою, змастити збитими білками або покрити глазур'ю.

Готову паску на воді також добре виглядає з посипкою. Або ви можете зробити тематичні прикраси з тіста для верхівки, літери ХВ, наприклад. Приємного апетиту і щасливого Великодня!

Схожі рецепти