Кукурудзяні пончики
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю пончики: рум'яний, м'які, із золотистою і хрусткою скоринкою, а всередині дуже м'які і повітряні. Можна зробити їх не лише з пшеничного борошна, а наприклад, з кукурудзяного.
Такі пончики за смаком мало чим відрізняються від звичайних. Їх подають з цукровою пудрою, з шоколадною блакиттю. Можна зробити їх з начинкою, наприклад, з згущеного молока або заварного крему. Подавайте пончики відразу після приготування, поки вони ще гарячі.
- Борошно - 2 склянки
- Заголовок для палітурки - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 3 чайних ложки
- Курине яйце - 1 штука
- Цукор - 0, 5 склянки
- Коріандр мелений - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
1
У глибокій мисці з'єднайте пшеничну і кукурудзяну муку, додайте сіль.
2
Злегка підігрійте молоко і воду, додайте до них мед і перемішайте. Всипте сухі дріжджі і залиште на 5 хвилин.
3
Через 5 хвилин перемішайте до повного розчинення дріжджі.
4
Зробіть поглиблення в мисці з борошном і влийте туди молочну суміш. Окремо збийте яйце і так само влийте в борошно. Перемішайте суміш до отримання однорідної маси.
5
Викладіть тісто на поверхню, попередньо змащену маслом і вимішують масу протягом 5-8 хвилин до отримання гладкого тіста.
6
Помістіть тісто назад в миску і дайте йому піднятися протягом 45-60 хвилин
7
Зробіть присипку для пончиків. Для цього змішайте цукор і мелений коріандр.
8
Викладіть тісто на поверхню і розкачати. Візьміть дві круглі форми і виріжте пампушки, одна побільше - для зовнішніх країв, інша поменше - для вирізання серцевини (можна використовувати чашку і чарку).
9
Візьміть каструлю заповніть її на ¾ рослинним маслом і гарненько розігрійте. Обсмажуйте пончики 1-1, 5 хвилини до появи золотистого кольору.
10
Готові пончики посипте сумішшю цукру і коріандру, подавайте відразу ж. Приємного чаювання!