Круглик
(покроковий рецепт з фото)
Серед розмаїття м'ясних пирогів мені дуже подобається Круглик - ситний і смачний пиріг з м'ясом. Рекомендую всім простий рецепт Круглика на замітку. Дивіться і записуйте!
Щоб пиріг не був сухим, в начинку додайте бульйон. Також для приготування кругляка раджу взяти змішаний фарш: зі свинини і яловичини. Пекучий перець, звичайно, на любителя, але мені подобається. З даної кількості інгредієнтів виходить не один, а цілих два Круглика (якщо форми невеликі).
- Фарш - 1, 2 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець червоний - 1 штука
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Борошно - 1, 3 кілограма
- Вода або молоко - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка

Робимо тісто: кілограм борошна просійте. Зробіть в вийшла "горочке" поглиблення, додайте туди теплу воду або молоко, розм'якшене масло (можна і рослинне додати), яйце, розпушувач і сіль. Перемішайте, замісіть руками тісто.

Замісити тісто, потім накрийте його харчовою плівкою, дайте постояти в теплому місці хвилин 30. Після цього додайте ще грамів 100 борошна і замісити гарненько тісто.

Займемося начинкою: в фарш додайте подрібнену цибулю, часник, пекучий перець і спеції. Все добре перемішайте, додайте бульйон. Залиште хвилин на 30.

Тісто розділяється на дві частини: велику і меншу.

Більшу частину розкачати і викладіть в круглу форму для запікання, попередньо змастивши її маслом.

Викладіть начинку рівномірно.

Меншу частину тіста розкачати і викладіть поверх пирога, щільно і акуратно закріпіть краю. Зробіть надрізи у вигляді смужок і кружечка.

Надішліть пиріг в розігріту до 200 градусів духовку, через хвилин 15-20 додайте ще трохи бульйону (через отвір). Потім зменшіть температуру до 180 градусів і змастіть жовтком поверхню. Випікайте до появи золотистої скоринки і характерного аромату. Пиріг повинен стати золотистим.

Ось такий гарний кругляк в підсумку вийшов.

Смачного!