Рецепт Круасани по-італійськи фото

Круасани по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Листкове тісто
На полуденок
Випічка, Солодке, Круасани

При слові "круасан" відразу виникає асоціація - маленьке кафе в Парижі і чашка ароматної кави. Але сміливо заявляю - круасани по-італійськи можуть нарівні стає в один ряд з французької випічкою!

Хоча круасани - класика французької кухні, без якої не обходиться жоден сніданок, в інших країнах це блюдо не менше популярно. Круасани по-італійськи називаються "корнетто", печуть їх з ніжною здоби, листкового і повітряної, з ніжним ванільним ароматом. Корнетто з капучино - бравіссімо! Поки круасани теплі, посипте їх цукровою пудрою і подавайте до столу. Спробуйте приготувати цю ніжну італійську випічку і насолоджуйтеся кожним шматочком, уявивши себе на веранді затишного кафе де-небудь у Венеції.

  • Борошно - 500 грам(170 г - для опари, 330 г - для тіста)
  • Вода - 75 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
  • Цукор - 100 грам
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 100 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки(3 шт - в тісто, 1 шт - для змащення)
  • Ваніль - 1/3 чайних ложки
круасани по-італійськи - фото крок 1
Отже, почнемо з опари. Дріжджі змішайте з водою кімнатної температури і борошном.
круасани по-італійськи - фото крок 2
Додайте залишилася борошно і замісити тісто.
круасани по-італійськи - фото крок 3
В окремому посуді змішайте цукор, молоко і яйця.
круасани по-італійськи - фото крок 4
Змішайте молочну суміш з борошняної. Замісити м'яке тісто.
круасани по-італійськи - фото крок 5
Викладіть тісто в пакет і разравняйте рівним тонким шаром по пакету, щоб вийшов квадрат. Покладіть тісто в холодильник на 10 годин.
круасани по-італійськи - фото крок 6
Після того, як тісто відлежиться, викладіть масло кімнатної температури по центру, загорніть краю і розкачати.
круасани по-італійськи - фото крок 7
Тонко розкачане тісто розділіть на трикутники, як показано на фото.
круасани по-італійськи - фото крок 8
Кожен трикутник трохи розтягніть і зробіть надріз з широкого краю.
круасани по-італійськи - фото крок 9
Кожен трикутник згорніть рогаликом.
круасани по-італійськи - фото крок 10
Складіть заготовки на деко, змастіть збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готово!

Схожі рецепти