Круасани по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
При слові "круасан" відразу виникає асоціація - маленьке кафе в Парижі і чашка ароматної кави. Але сміливо заявляю - круасани по-італійськи можуть нарівні стає в один ряд з французької випічкою!
Хоча круасани - класика французької кухні, без якої не обходиться жоден сніданок, в інших країнах це блюдо не менше популярно. Круасани по-італійськи називаються "корнетто", печуть їх з ніжною здоби, листкового і повітряної, з ніжним ванільним ароматом. Корнетто з капучино - бравіссімо! Поки круасани теплі, посипте їх цукровою пудрою і подавайте до столу. Спробуйте приготувати цю ніжну італійську випічку і насолоджуйтеся кожним шматочком, уявивши себе на веранді затишного кафе де-небудь у Венеції.
- Борошно - 500 грам(170 г - для опари, 330 г - для тіста)
- Вода - 75 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
- Цукор - 100 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Молоко - 100 грам
- Куряче яйце - 4 штуки(3 шт - в тісто, 1 шт - для змащення)
- Ваніль - 1/3 чайних ложки
Отже, почнемо з опари. Дріжджі змішайте з водою кімнатної температури і борошном.
Додайте залишилася борошно і замісити тісто.
В окремому посуді змішайте цукор, молоко і яйця.
Змішайте молочну суміш з борошняної. Замісити м'яке тісто.
Викладіть тісто в пакет і разравняйте рівним тонким шаром по пакету, щоб вийшов квадрат. Покладіть тісто в холодильник на 10 годин.
Після того, як тісто відлежиться, викладіть масло кімнатної температури по центру, загорніть краю і розкачати.
Тонко розкачане тісто розділіть на трикутники, як показано на фото.
Кожен трикутник трохи розтягніть і зробіть надріз з широкого краю.
Кожен трикутник згорніть рогаликом.
Складіть заготовки на деко, змастіть збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готово!