Красиві булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів творити на кухні маленькі шедеври пропоную звернути увагу на рецепт, як приготувати красиві булочки з дріжджового тіста, які не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей.
Це дуже цікавий, хоч і дуже простий рецепт красивих булочок з дріжджового тіста. Яскраві і апетитні, вони чимось нагадують м'якоть ананаса або панцир черепахи. Останнім, до речі, можна скористатися і пофантазувати з булочками перед подачею.
- Вершки - 2/3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука(+1 жовток)
- Цукор - 1 Склянка(1/3 в основу, 2/3 - верх)
- Борошно - 5 склянок(4 склянки в основу, інше - верх)
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сухе молоко - 1/4 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 За смаком
- Маргарин - 50 грам
1. Для початку потрібно зайнятися основою. З'єднайте в глибокій мисці вершки, молоко, яйце, цукор, дріжджі, борошно, сіль.
2. Кухонна техніка значно полегшить процес. Всього через 15 хвилин однорідне, м'яке, еластичне тісто буде готове. Накрийте його рушником і залиште в теплі приблизно на 1 час.
3. Підготуйте невеликі паперові (можна за рецептом приготування красивих булочок з дріжджового тіста використовувати також форми для кексів) формочки. Розділити тісто 12-15 однакових шматочків. Скачайте кульки і викладіть у формочки. Дайте тесту ще раз підійти, для цього залиште його приблизно на 1 час.
4. У готельної мисочці з'єднайте сухе молоко, розпушувач, цукор. Як випливає все перемішайте. Додайте пару столових ложок молока, ванільний екстракт, маргарин і жовток. Замісити однорідне тісто.
5. Розділіть на стільки ж невеликих частин і розкачайте дуже тонким шаром. Від робочої поверхні знімати найзручніше лопаткою.
6. Акуратно перемістіть їх на булочки, які вже добре підійшли. До цього часу повинна бути розігріта духовка.
7. Щоб красиві булочки з дріжджового тіста в домашніх умовах були яскравими, змастіть верх збитим жовтком. Надішліть деко в духовку і випікайте близько 15 хвилин (в залежності від розміру).
8. Ось такою цікавою текстури виходять булочки в результаті.
9. Для дітей можна зробити цікавий варіант виконання: зліпити крім кульок ще невелику голову і лапи, щоб вийшла черепаха.
10. Зверху викладіть гурток тесту, змастіть жовтком і також запікайте в духовці. Якщо у вас є час, тоді таку черепашку можна ще й прикрасити за допомогою харчових барвників і маркерів. Дуже оригінально, а головне - смачно.